Schoonmaak na overlijden

De Schoonmaak na overlijden kan erg hardnekkig zijn. Er ontstaat een vrij typerende lijkgeur en indien de overledene er langere tijd heeft gelegen ook lijkvocht. Wij van Margron Schoonmaak hebben de expertise in huis om op een veilig en respectvolle wijze uw woning, pand of andere ruimte te ontdoen van lijkvocht en de sterke lijkgeur. Enkel door het inhuren van een professioneel schoonmaakteam, zoals dat van Margron, kunt u het huis weer op een veilig wijze bewonen, verhuren of verkopen.

Margron heeft jarenlange ervaring in specialistische schoonmaakklussen. Uiteenlopend van de schoonmaak van het lijkvocht en het neutraliseren van de lijkgeur tot aan het schoonmaken van een plaats delict.

Margron Schoonmaak is elke dag van 08.00 tot 22.00 bereikbaar en is 7 dagen per week actief. Vaak is uw woning al binnen 24 uur schoongemaakt en ontdaan van het lijkvocht en de lijkgeur. Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele schoonmaak na overlijden. Tevens zijn wij bereikbaar op 06 – 44 18 16 21, dagelijks (ook in het weekend en tijdens feestdagen) van 08.00 tot 22.00.

Schoonmaak na een onopgemerkt overlijden
Schoonmaak na een onopgemerkt overlijden

Waarom een professionele schoonmaak na overlijden?

Kies er voor om niet zelf een huis schoon te maken nadat iemand daar is overleden en een tijd heeft gelegen. Het is zowel van belang voor uw eigen gezondheid als de gezondheid van anderen. Het is zeker aangeraden om een professioneel specialistisch schoonmaakteam te bellen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele schoonmaak na overlijden. Tevens zijn wij bereikbaar op 06 – 44 18 16 21, dagelijks (ook in het weekend en tijdens feestdagen) van 08.00 tot 22.00.

Het is van belang dit niet zelf te doen omdat er allerlei bijverschijnselen ontstaan na het overlijden en de ontbinding van het lichaam.

Na het intreden van de dood zullen er, vaak al binnen 15 minuten, in het lichaam een aantal symptomen optreden. Deze verschijnselen horen bij het ontbindingsproces. De eerste fase van het ontbindingsproces bestaat uit:

Fase 1: Lijkvlekken

Na het overlijden zakt het bloed door de zwaartekracht naar de laagst gelegen delen van het lichaam: dit bloed kleurt vervolgens blauwpaars, deze worden dan ook getypeerd als de lijkvlekken. De hogere gedeelten van het lichaam verkleuren enkel bleek.

Fase 2: Het afkoelen van het lichaam

Na het overlijden koelt het lichaam af. Dit proces duurt ongeveer 12 uur. Maar wisselt enigszins van persoon tot persoon.

Fase 3: Indroging en uitdroging

Na overlijden zal uitdroging plaatsvinden. Het vocht condenseert zich in de ruimte waar de overledene ligt. Een volwassen overledene verliest ongeveer 1 liter vocht per 24 uur.

Wanneer het lichaam is begonnen aan het ontbindingsproces, is het noodzakelijk te ontsmetten om de huidige of aanstaande bewoners van de woning te beschermen. Bacteriën vanuit het dode, menselijke, lichaam hebben ervoor gezorgd dat er schadelijke gassen en lichaamssappen zich in de ruimte hebben geconcentreerd. Door het ontbindingsproces worden er tevens vliegen en ander ongedierte aangetrokken. Deze vliegen kunnen eitjes leggen in de open wonden van de overledene. Uit deze eitjes ontpoppen zich uiteindelijk larven, die zich ontplooien tot maden en tot slot ontpoppen tot vliegen.

Het komt weleens voor dat het ontbindingsproces een hele tijd niet is opgemerkt. Er worden namelijk met enige regelmaat overledenen aangetroffen, die al langer dan 24 uur overleden zijn. Tijdens deze periode verspreiden er in hoge mate onaangename geuren, voornamelijk door zwaveldioxide. Deze geuren doordringen de hele ruimte en dringen ook door in aanwezige voorwerpen, muren, plafonds en vloeren. Er is onmiddellijk gevaar voor de gezondheid van degene, die zonder enige deskundigheid, gaat schoonmaken in de ruimte. Het schoonmaken kan werkelijk tot ernstige ziektes lijden.

Vandaar dat het ook verstandig en aangeraden is een professioneel en deskundig specialistisch schoonmaakteam in te huren zoals dat van Margron Schoonmaak.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele schoonmaak na overlijden. Tevens zijn wij bereikbaar op 06 – 44 18 16 21, dagelijks (ook in het weekend en tijdens feestdagen) van 08.00 tot 22.00.

Spoed schoonmaak na overlijden

Ook voor een schoonmaak na overlijden met spoed kunt u terecht bij Margron Schoonmaak. Doordat wij werkzaam zijn door heel Nederland en meerdere specialisten hebben kunnen wij vaak al binnen 24 uur een woning na overlijden schoonmaken.

Het verlies van een dierbare is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven. In deze periode helpen wij u graag, door duidelijk te communiceren en snel voor u aan de slag te gaan. Wij zijn gespecialiseerd in deze dienstverlening en verzachten graag in deze tijd uw pijn door problemen als deze op te lossen.

Tarieven schoonmaak na overlijden

De tarieven voor een schoonmaak na overlijden verschillen enorm. Dit is van vele factoren afhankelijk, de prijs kan dus enkel op maat voor u worden gemaakt.

Wij kunnen vaak binnen enkele uren voor u een offerte opmaken zodat u weet waar u aan toe bent. Enkele factoren waar de prijs van een schoonmaak na het overlijden van afhankelijk is:

  • De grootte van de aangedane ruimtes;
  • De staat van ontbinding van de overledene;
  • De intensiteit van de lijkgeur en de bronnen daarvan;
  • De mate waarin de lijkgeur en het lijkvocht zijn doorgedrongen in muren en vloeren;
  • Het type vloer;
  • Het aantal meubels dat specialistisch ontruimd moet worden doordat de lijkgeur daar in is gaan zitten.

Hoe werkt het schoonmaken na overlijden?

Wanneer u een woning wilt laten schoonmaken na overlijden dient u allereerst een vrijblijvende offerte op te vragen. Middels een gesprek via de telefoon kunnen wij een exacte offerte opmaken zodat u weet waar u aan toe bent.

Vervolgens komen wij vrijwel direct op locatie, vaak dezelfde of de volgende dag al. Wij betreden de woning uitsluitend met maskers en pakken om zo onszelf te beschermen.

Wij reinigen vervolgens het gehele huis zodat deze weer hygiënisch en vooral belangrijk bewoonbaar is. U kunt dus vrij snel de woning weer bewonen, in de verkoop zetten of weer verhuren, zonder dat u daar aan te pas komt.

Opruimen van biomedisch afval

Tijdens het proces komt het voor dat er biomedisch afval moet worden opgeruimd. Dit vuil is schadelijk voor de gezondheid en kan derhalve niet zomaar worden afgevoerd. Tevens moet er uiterst voorzichtig te werk worden gegaan wanneer wij dit type vuil moeten wegruimen en daarna schoonmaken. Margron werkt daarom met allerlei protocollen en neemt alle mogelijke maatregelen in acht om op een veilig wijze de woning weer bewoonbaar te maken.

Ontruimen aangedane meubels na overlijden

Ook andere voorwerpen in de ruimte waar de overledene heeft gelegen kunnen zijn aangetast. De chemische verbindingen die ontstaan na de ontbinding van een lichaam nestelen zich in muren, vloeren en andere voorwerpen.

Het is daarom ook verstandig om de aangedane meubels in de ruimte op een veilige wijze te laten ontruimen. Deze kunnen uit veiligheidsoverwegingen het best niet worden hergebruikt maar op een professionele wijze moeten deze worden gereinigd en vernietigd.

Het neutraliseren van de lijkgeur

Zoals eerder benoemd ontstaat er een vrij intense lijkgeur nadat een lichaam is ontbonden in een ruimte. Deze geur kan enkel met specialistische methodieken worden bestreden. Om dit te doen moet allereerst de bron van de geur worden achterhaald. Eenmaal de bron is achterhaald dient de geur met specialistische methoden te worden geneutraliseerd.