Schoonmaak na overlijden

Wanneer een naaste overlijdt heeft u vaak veel aan uw hoofd. Er moet met spoed van alles geregeld worden. En dan hebben we het nog niet eens over de emoties die bij het rouwproces komen kijken. Het laatste waar u op zit te wachten is het schoonmaken van de ruimte waarin iemand is overleden. De schok bij het betreden van zo’n ruimte kan groot zijn en bovendien betreft het specialistische schoonmaakwerkzaamheden. Margron Schoonmaak kunt u o.a. inschakelen in de volgende situaties:

  • Schoonmaak na overlijden
  • Plaats delict schoonmaak
  • Lijkgeur laten verwijderen
  • Afvoeren aangedane meubelen 
  • Bij extreme vervuiling van een woning
Schoonmaak na overlijden
Een gespecialiseerde schoonmaak na het overlijden van iemand.

Wij helpen u graag!

Plaats delict laten schoonmaken? Margron staat voor u klaar! 

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Een specialistische klus

Schoonmaak na overlijden is anders dan andere schoonmaakklussen. Dat heeft te maken met de werkzaamheden, maar ook met de situatie an sich. Het persoonlijke aspect maakt dat schoonmaak na overlijden iets triests over zich heeft.
Wij gaan voor u als professioneel schoonmaakbedrijf aan de slag. Wij maken een woning, pand of andere ruimte respectvol, vakkundig en op een veilige manier schoon. Na schoonmaak door Margron Schoonmaak kan de ruimte opnieuw gebruikt, verhuurd of verkocht worden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele schoonmaak na overlijden. Wij zijn dagelijks van 8.00u – 22.00u bereikbaar op 06-44181621 (ook in het weekend en op feestdagen).

Waarom kiezen voor een professioneel bedrijf?

Er zijn diverse redenen die meespelen bij het regelen van professionele schoonmaak na overlijden. Door emoties en andere persoonlijke situaties kunnen familieleden niet altijd worden ingezet om een huis na overlijden op te ruimen en schoon te maken. Door dit uit handen te geven aan professionals valt er een last van hun schouders.
Bij overlijden in huis is vaak ook specialistische schoonmaak nodig. Na het overlijden gaat een lichaam over tot ontbinden. Daarbij komen lichaamsvloeistoffen vrij die lastig te verwijderen zijn. En dan betreft het nog een vredig overlijden. Er zijn ook situaties waarbij ernstige omstandigheden rondom het overlijden ervoor zorgen dat er nog meer schoonmaakwerk nodig is. Denk bijvoorbeeld aan moord of zelfmoord.
Ook wanneer iemand na overlijden een tijd in een ruimte heeft gelegen raden we met klem aan om te kiezen voor professionele schoonmaak. Door de bijverschijnselen die ontstaan bij de ontbinding van het lichaam is goede schoonmaak na overlijden in belang voor uw eigen gezondheid en de gezondheid van anderen.
Professionele schoonmakers weten hoe ze bloed en andere lichaamsvloeistoffen kunnen opruimen. Zij zorgen ervoor dat de lijklucht uit een ruimte verwijdert wordt en voeren
meubels af die niet meer te reinigen zijn. Zij werken discreet, dragen beschermende kleding, houden rekening met de naasten van de overleden persoon en leveren de ruimte volledig schoon op.

Specialistische schoonmaak door heel Nederland

Wij werken onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Den Haag, Alkmaar en Enschede.

 

Wij helpen u graag!

Plaats delict laten schoonmaken? Margron staat voor u klaar! 

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Het ontbindingsproces

Het ontbindingsproces van een lichaam is niet iets waar men graag over spreekt. Wanneer er sprake is van een onopgemerkt overlijden is er vaak sprake van een (vergaande) staat van ontbinding. Het is voor ons niet uitzonderlijk dat een lichaam bijvoorbeeld drie maanden onopgemerkt in de woning heeft gelegen. Bij schoonmaak na overlijden is het goed om de indicatieve fase van ontbinding vast te stellen. Aan de hand daarvan kan namelijk worden ingeschat welke schoonmaakwerkzaamheden er moeten plaatsvinden en welke maatregelen in acht moeten worden genomen om veilig te werk te kunnen gaan.
De eerste symptomen van ontbinding treden vaak al binnen 15 minuten na overlijden op. Vanaf dan doorloopt het lichaam de volgende fases:

Fase 1: Lijkvlekken 

Na overlijden zorgt de zwaartekracht ervoor dat het bloed naar de laagst gelegen delen van het lichaam zakt. Daar kleurt het lichaam blauwpaars. Dit worden ook wel lijkvlekken genoemd. Door het ontbreken van bloed in hogere gedeelten van het lichaam, is het lichaam daar bleek van kleur. 

Fase 2: Het afkoelen van het lichaam 

In de eerste 12 uur na het overlijden koelt het lichaam af. Hoe lang het duurt tot het lichaam volledig is afgekoeld wisselt van persoon tot persoon. Gemiddeld duurt dit proces ongeveer 12 uur. 

Fase 3: Indroging en uitdroging 

Vocht uit het lichaam van een overledene condenseert zich in de ruimte waar het lichaam ligt. Een volwassen overledene verliest ongeveer 1 liter vocht per 24 uur en zal daardoor steeds verder uitdrogen. 

Ontdek onze specialisaties

Gezondheidsrisico’s

Zodra een lichaam is begonnen aan het ontbindingsproces is het noodzakelijk voorzichtig te zijn om uw eigen gezondheid te beschermen. Bacteriën vanuit dode, menselijke lichaam zorgen ervoor dat schadelijke gassen en lichaamssappen zich in de ruimte hebben geconcentreerd. Desinfecteren van de woning na overlijden is dan ook van groot belang voor de gezondheid van huidige en/of aanstaande bewoners van de woning.
Een ontbindingsproces trekt ook ongedierte aan. Vliegen kunnen eitjes leggen in open wonden van een overledene. Wanneer deze eitjes ontpoppen tot larven, zullen die zich ontplooien tot maden en tot slot ontpoppen tot vliegen.
Nog meer voorzichtigheid is geboden wanneer een overledene niet direct is opgemerkt. Het komt regelmatig voor dat een lichaam pas na meer dan 24 uur wordt gevonden. In die
periode hebben onaangename geuren, zoals zwaveldioxide, zich in hoge mate kunnen verspreiden. Lijkgeur doordringt dan de hele ruimte, maar ook aanwezige voorwerpen, muren, plafonds en vloeren. Het schoonmaken van een dergelijke ruimte kan, wanneer dit niet vakkundig gedaan wordt, leiden tot ernstig gevaar voor de gezondheid.
Het verraderlijke is dat besmettelijke ziekteverwekkers niet zichtbaar zijn. Maden en vliegen kunnen we uiteraard waarnemen, maar er wordt maar zelden onderzoek gedaan naar wat zich in het lijkvocht bevindt. Ook bij een overledene die voor overlijden kerngezond leek, kunnen ziekteverwekkers aanwezig zijn. Niet zichtbaar, maar mogelijk wel levensgevaarlijk.
Om gezondheidsrisico’s te vermijden is het dus belangrijk te kiezen voor professionele schoonmaakhulp bij schoonmaak na overlijden. Een gespecialiseerde schoonmaker weet hoe hij zichzelf met de juiste kleding en materialen kan beschermen. Bovendien hebben ervaren schoonmakers ook de nodige kennis in huis over hoe schoonmaak na overlijden het best kan worden aangepakt.

Wij helpen u graag!

Plaats delict laten schoonmaken? Margron staat voor u klaar! 

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Hoe werkt schoonmaak na overlijden?

Wanneer u professionele hulp wilt bij schoonmaak na overlijden, kunt u contact opnemen met Margron Schoonmaak. Wij bespreken met u de situatie en maken vooraf een duidelijke offerte. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
In de meeste gevallen komen wij dezelfde of de volgende dag al op locatie om aan het werk te gaan. Hierbij dragen we speciale pakken met masker, om onszelf te beschermen.
Het proces van schoonmaken begint met het daadwerkelijk opruimen en schoonmaken van de zichtbare vervuiling. Fysieke voorwerpen die vervuild zijn, bloed, lijkvocht en andere biologische vervuilingen worden daarbij verwijderd. Door dit op specialistische wijze in te pakken kan het veilig worden afgevoerd en verbrand.
Afhankelijk van uw wensen gaan we aan de slag met het ontruimen en/of schoonmaken van de ruimte(s). Aangedane meubels worden afgevoerd, bio-medisch afval wordt vakkundig opgeruimd, vlekken worden geheel verwijderd en lijkgeur geneutraliseerd. We zorgen ervoor dat het gehele huis snel weer hygiënisch en bewoonbaar is. Nadat wij onze werkzaamheden hebben afgerond kunt u de woning weer betrekken.
Indien gewenst kunnen wij ook de overige ruimtes van een huis leegruimen en spullen afvoeren. Hierdoor is het huis ook snel weer geschikt voor verhuur of verkoop.
Bent u op zoek naar professionele hulp bij schoonmaak na overlijden? Wil u weten welke prijs zo een opdracht heeft? Neem dan zo spoedig mogelijk vrijblijvend contact met ons. Wij zijn dagelijks van 8.00u – 22.00u bereikbaar. Ook in het weekend en op feestdagen.

Wij helpen u graag!

Plaats delict laten schoonmaken? Margron staat voor u klaar! 

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Afvoeren aangedane meubels

De ruimte waar een overledene heeft gelegen kan behoorlijk zijn aangetast. Bij de ontbinding ontstaan chemische verbindingen die zich in de gehele ruimte nestelen. Ook meubels kunnen dus zijn aangetast. 

Bij schoonmaak na overlijden raden wij altijd aan om aangedane meubels op een veilige manier te laten ontruimen. In vrijwel de meeste gevallen kunnen deze meubels vanwege veiligheidsoverwegingen beter niet worden hergebruikt. Professionele schoonmakers weten precies hoe ze deze meubels op een verantwoorde manier kunnen afvoeren. Zo komt uw gezondheid niet in gevaar. 

Neutralisering van lijkgeur

Een lichaam dat in staat van ontbinding is, laat een heel uitgesproken geur achter. Ook wanneer een lichaam al langere tijd niet meer in de ruimte aanwezig is, kan de lijkgeur nog sterk waarneembaar zijn.
Doordat lijkvocht in vloerbedekking en beton trekt, is het niet eenvoudig om lijkgeur te verwijderen. Ook de gassen die bij ontbinding vrijkomen dragen bij aan de sterke geur in de relevante ruimte, maar soms ook in de omliggende kamers. In sommige gevallen is de lucht zo sterk, dat het leidt tot de ontdekking van een overleden persoon in een woning.
Het neutraliseren van lijkgeur is een complex proces, dat vrijwel altijd door een professional moet worden uitgevoerd. 
Hierbij wordt goed onderzocht waar de geur zich genesteld heeft, zodat het probleem bij de bron kan worden aangepakt. Ons specialistische schoonmaakteam gaat vervolgens aan de slag om de geur volledig te verwijderen, zodat de ruimte weer bewoonbaar wordt.

Schoonmaak plaats delict

Het schoonmaken van een plaats delict vraagt om een professionele aanpak. Het is vertrouwelijk werk, waarbij hygiëne van groot belang is. We kijken daarbij verder dan visueel schoon en gaan voor uiterst grondige reiniging om een locatie schoon en veilig op te kunnen leveren.
Een plaats delict kent diverse risico’s. Denk daarbij aan kans op besmetting met bijvoorbeeld hiv, tuberculose, hepatitis C, herpes en E. coli. Om hier op de juiste wijze mee om te gaan doorlopen de schoonmaakprofessionals van Margron Schoonmaak een specifieke training. Zo weten zij ook bij uitdagende opdrachten hoe zij moeten omgaan met bloed, menselijk lichaamssappen en ander bio-medisch afval.
Bij het schoonmaken van een plaats delict gebruiken we beschermende kleding, respirators en gezichtsbeschermers. Om de kans op besmetting uit te sluiten gebruiken we deze beschermende materialen maximaal één keer.
Om grondig te werk te kunnen gaan gebruiken wij bij het schoonmaken van plaats delict industriële schoonmaakproducten, ontgeurders, gereedschappen en andere benodigde materialen. Hiermee herstellen wij een locatie zoveel mogelijk in de originele staat. Uiteraard proberen we daarbij zo min mogelijk schade aan de omgeving te veroorzaken.
Een plaats delict kan zich overal bevinden. Op straat, in huis, maar ook in meer openbare gelegenheden zoals een hotel, winkel, kerk of bioscoop. Dankzij onze ruime ervaring weten we in iedere situatie hoe we te werk moeten gaan om met zo min mogelijk schade en overlast een plaats delict te reinigen. Onze systematische werkwijze garandeert een omgeving die schoner en hygiënischer is dan de gemiddelde ziekenhuisomgeving.
Margron Schoonmaak reinigt en desinfecteert, om alle risico’s op eventuele besmetting weg te nemen. We herstellen de locatie van een plaats delict naar de oorspronkelijke staat. Zo kunnen we een veilige en leefbare situatie garanderen, waarin niets meer herinnert aan het delict dat er heeft plaatsgevonden.

Schoonmaak na zelfmoord

Het schoonmaken van een ruimte waar moord of zelfmoord heeft plaatsgevonden is een vak apart. Voor mensen die dichtbij de overledenen kan het betreden van zo’n ruimte een zeer traumatische ervaring zijn. Naast het confronterende feit dat er een vriend of familielid is overleden, is het ook goed mogelijk dat de ruimte uitgebreid onder het bloed zit. Lichaamssappen zijn vaak rijkelijk aanwezig en er is grote kans op ernstige beschadigingen in een ruimte.
Voor het schoonmaken van zo’n ruimte is het inschakelen van professionele schoonmakers echt noodzakelijk. Het team van Margron Schoonmaak is opgeleid voor de reiniging van dergelijke ruimtes en beschikt bovendien over de juiste uitrusting qua kennis, schoonmaakmiddelen en apparatuur.
Wanneer u ons inhuurt voor schoonmaak na (zelf)moord zullen wij ervoor zorgen dat de ruimte weer een gezonde, schone en bewoonbare leefruimte wordt. Als naaste hoeft u niet bang te zijn nog iets aan te treffen van wat er heeft plaatsgevonden. Geïnfecteerde voorwerpen worden verwijderd en deskundige schoonmakers desinfecteren, reinigen, behandelen en herstellen alle besmette delen. Wij gaan hierbij respectvol om met eigendommen en begrijpen als geen ander het verschrikkelijke leed dat de naasten van de overledene moeten dragen. Het is ons doel u volledig te ontlasten op het gebied van
reiniging en schoonmaak. Van vlekverwijdering tot het neutraliseren van lijkgeur, Margron Schoonmaak zorgt dat de kamer weer volledig schoon en hygiënisch wordt opgeleverd.

Terug naar een veilige en leefbare situatie

De emoties die u voelt bij een plaats van overlijden kunnen we niet van u wegnemen. Wel dragen we graag een steentje bij door ervoor te zorgen dat de woning weer veilig en leefbaar is. Of dat nu is door schoonmaak na overlijden, lijkgeur verwijderen of het compleet leeghalen van een woning, we ontzorgen u graag. 

Wanneer Margron Schoonmaak een ruimte onder handen neemt zorgen we ervoor dat er niets achterblijft dat u aan het overlijden herinnert. Dierbare spullen stellen we veilig, aangedane meubels voeren we af. De ruimte wordt volledig en diep gereinigd en is na het schoonmaken hygiënisch, veilig en fris. Zodra ons werk gedaan is kunt u de ruimte dus opnieuw in gebruik nemen, of de woning aanbieden voor verhuur of verkoop

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk wilt u vooraf graag weten wat de kosten zijn voor schoonmaak na overlijden. Dit verschilt echter per situatie. Het schoonmaken na een lijkvinding is dan ook altijd maatwerk. Margron Schoonmaak maakt vooraf altijd een specifieke offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Bij het maken van een offerte voor schoonmaak na overlijden houden wij onder andere rekening met de volgende factoren: 

  • De grootte van de aangedane ruimtes; 
  • De staat van ontbinding waarin de overledene zich bevindt; 
  • De bronnen en intensiteit van de lijkgeur; 
  • Het type vloer; 
  • De mate waarin lijkgeur en lijkvocht zijn doorgedrongen in muren en vloeren; ● Het aantal meubels dat specialistisch moet worden afgevoerd. 

Spoed?

Als de lijkgeur nog rondhangt en het lijkvocht van de overledene er nog ligt, is het aan te raden de ruimte zo snel mogelijk te reinigen. Los van dat u als nabestaande wel iets anders aan uw hoofd heeft, is het ook uiterst onverstandig om deze klus zelf uit te voeren.
Hoe eerder een ruimte na overlijden kan worden schoongemaakt, hoe beter. Door er snel bij te zijn is het makkelijker om lijkgeur en lijkvocht te verwijderen voordat het vocht in muren en vloeren is getrokken. Margron Schoonmaak kan vaak dezelfde of de volgende dag al aan het werk om uw woning te reinigen. Moet een ruimte met spoed worden schoongemaakt? Dan kijken we graag samen wat er mogelijk is.

Wie is verantwoordelijk voor de schoonmaak?

 In principe zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor ontruimen en het schoonmaken van de woning na overlijden. In de meeste gevallen worden wij dan ook inderdaad ingehuurd door de nabestaanden.

Schoonmaak na overlijden

Margron Schoonmaak is specialist in vakkundige schoonmaak na overlijden. Door jarenlange ervaring en goede scholing kennen we de werkzaamheden én de risico’s van schoonmaken op de plek van lijkvinding en plaats delict. We schrikken niet terug van ruimtes waar een overledene langere tijd heeft gelegen en weten precies hoe we een ruimte snel weer hygiënisch schoon moeten maken. Een plaats van overlijden roept bij nabestaanden vaak veel emoties op. Zeker wanneer iemand onverwachts of door toedoen van een ander of zichzelf is overleden. Het betreden

van de ruimte kan schokkend zijn en erg traumatisch. Bovendien is er specialistische schoonmaak nodig om alles écht schoon te krijgen. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor schoonmaak na overlijden. We bespreken wat er nodig is, maken een maatwerk offerte en kunnen in de meeste gevallen al binnen 24 of 48 uur op locatie zijn. We werken discreet, houden rekening met nabestaanden en zorgen er voor dat de ruimte(s) snel weer in gebruik kunnen worden genomen. Ook eventuele woningontruiming en herstelwerkzaamheden kunnen wij voor onze rekening nemen. Ideaal wanneer een woning snel gereed moet zijn om opnieuw te verhuren of te verkopen. 

Neem voor meer informatie of een offerte op maat voor schoonmaak na overlijden contact met ons op of bel 06-44181621. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00u – 22.00u.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.