Schoonmaak na overlijden Rotterdam

Het overlijden van een naaste is ontzettend verdrietig, en alsof de rouw alleen niet genoeg is moet er vaak een heleboel geregeld worden. Op de schoonmaak van de ruimte van het overlijden zit u vast niet te wachten. Een hele zorg minder om dit over te laten aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Margron Schoonmaak helpt u graag deze last te dragen. Heeft u hulp nodig bij een schoonmaak na overlijden in Rotterdam of in de buurt van Rotterdam? Neem contact met ons op en wij kunnen al binnen 24 uur ter plaatse zijn!

Waarom gaan voor een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf?

Heeft u een sterfgeval in Rotterdam? Het binnengaan van het vertrek waarin een medemens zijn laatste adem heeft uitgeblazen is niet niks. Soms is er sprake van een vreedzaam einde, maar ook zelfdoding of moord komen voor. Niet zelden verstrijken er dagen of weken voordat iemand wordt gevonden, door bijvoorbeeld eenzaamheid. Ook in drukke steden als Rotterdam kunnen mensen ongemerkt in de anonimiteit verzeild raken. Een vakkundig schoonmaakteam heeft met al deze zaken ervaring en werkt discreet en veilig. 

Naast dit emotionele aspect zijn de schoonmaakwerkzaamheden zelf ook specialistisch. Lijkgeur is hardnekkig en lichaamsvloeistoffen en vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Kennis van zaken is geen overbodige luxe. Bovendien brengt schoonmaak na overlijden gezondheidsrisico’s met zich mee. Professionals werken daarom met beschermende kleding en weten de juiste trucs om de ruimte niet alleen schoon voor het oog, maar ook daadwerkelijk veilig te maken. Heeft u te maken met een overlijden in Rotterdam, bel ons en wij maken uw ruimte al binnen 24 uur schoon!

Wat gebeurt er met een lichaam na overlijden?

Na de dood begint het ontbindingsproces. Geen gemakkelijk onderwerp, maar wel belangrijk om te bespreken. Het stadium van ontbinding heeft namelijk invloed op welke werkzaamheden we moeten uitvoeren.

Het eerste stadium is het ontstaan van blauwpaarse lijkvlekken op het lichaam. Die ontstaan op de laagstgelegen delen van het lichaam, waar het bloed heen trekt. Het tweede stadium is het afkoelen van het lichaam. In de eerste 12 uur na overlijden koelt het lichaam volledig af. De derde fase is het uitdrogen van het lichaam. Na de dood laat het lichaam vocht los. Dat condenseert in de ruimte en trekt in vloeren, muren en meubels. Lastig schoon te maken, maar ook gevaarlijk voor de gezondheid!

Waarom het gevaarlijk?

Heeft u een sterfgeval in Rotterdam? Een levenloos lichaam kan ongedierte aantrekken, zoals maden en vliegen. Maar er zijn ook gevaren die we met het blote oog niet kunnen zien, zoals bacteriën en virussen. Ook als een persoon kerngezond leek vóór het overlijden kunnen ziekteverwekkers aanwezig zijn in de ruimte. Daarnaast is er nog betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar de specifieke bacteriën in lijkvocht. U kunt er in ieder geval flink ziek van worden, en mogelijk kan het zelfs fataal zijn. Dus, mocht u nog overwegen zelf met handschoenen en allesreiniger in de weer te gaan, think again! Bij Margron Schoonmaak weten we precies hoe we uw ruimte in Rotterdam weer veilig schoon kunnen maken en daarmee helpen we u dan ook graag!

Wat zijn de kosten?

Wij snappen natuurlijk dat u van tevoren de prijs wilt weten van de schoonmaak van een ruimte. Schoonmaak na overlijden is echter maatwerk. Het is elke keer weer anders. Meerdere factoren spelen een rol: 

  • De grootte van de ruimte 
  • Het stadium van ontbinding 
  • De herkomst en hevigheid van lijklucht
  • De soort vloer 
  • De hoeveelheid lijkvocht die in de muren en vloeren is getrokken
  • Het aantal meubels dat we af moeten voeren 

 Schoonmaak na overlijden Rotterdam

Als u hulp nodig heeft bij schoonmaak na overlijden in Rotterdam, dan nemen wij van tevoren de situatie met u door. We maken voor u een vrijblijvende offerte, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Heeft u sterfgeval in Rotterdam? Dan kunnen wij in de meeste gevallen de volgende dag al de schoonmaak na overlijden uitvoeren.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.