Lijkgeur laten verwijderen

Het lichaam dat in staat van ontbinding is, de zogenaamde lijkgeur, laat een heel uitgesproken geur achter. Ook na een lange tijd nadat het lichaam al niet meer in de ruimte aanwezig is.

De sappen en gassen vanuit een heengegaan lichaam hebben zich namelijk al in de eerste fase van de ontbinding geworteld in de desbetreffende ruimte. Men kan ervan uitgaan dat het menselijke lijkvocht in de vloerbedekking en het beton is getrokken. Daarnaast hebben de gassen ervoor gezorgd dat de lijkgeur zich heeft verbonden in de ruimte, waar het lichaam zich bevond, maar ook in de ruimte daar omheen. Tevens, wanneer deze ruimte goed wordt schoongemaakt, zullen sappen en geuren vaak niet geheel verdwijnen, de lijkgeur blijft hangen. Om lijklucht te verwijderen hebben wij specialistische methoden ontwikkeld.

Hoe ontstaat de lijkgeur

Om de lijkgeur goed te kunnen bestrijden is het van belang om te weten waar de lijkgeur door ontstaat. Het is een zeer onprettige geur die ontstaat door het ontbindingsproces van het lijk. Er komen tijdens de ontbinding allerlei aminen vrij. Dit zijn afbraakprocessen van vetzuren, eiwitten, aminozuren, nucleïnezuren, pyridine en zwavelverbindingen zoals waterstofsulfide. Hoogstwaarschijnlijk is dit te ingewikkeld voor u maar dit geeft een beeld van de complexiteit van de lijkgeur. Het is dan ook een vrij complex proces om de lijkgeur te verwijderen. De aanwezige componenten van de lijkgeur roepen bij sommige mensen een afkeer op die kan leiden tot heftig braken. Het is dan ook niet verstandig zelf de lijkgeur te verwijderen.

De risico’s van het ontbinden van een lichaam

Een levenloos lichaam brengt allerlei gevaren met zich mee. Onder andere hevige gezondheidsrisico’s. Dit komt enerzijds doordat er besmettelijke bacteriën ontstaan. Anderzijds komt dit door het ongedierte wat een levenloos lichaam naar verloop van tijd aantrekt.

Het verwijderen van de lijkgeur is erg moeizaam en vrijwel onmogelijk zonder het inhuren van een specialistisch schoonmaakteam zoals Margron Schoonmaak. De bronnen van de lijkgeur, die uit verschillende chemische verbindingen bestaan, te onderzoeken en verdrijven.

Wanneer de bronnen zijn achterhaald dient uw woning, pand of ruimte te worden schoongemaakt. Dit kan op een effectieve wijze eenmaal bekend is welke bronnen de geur veroorzaken. Het kan voorkomen, voornamelijk wanneer een levenloos lichaam langere tijd heeft gelegen, dat de geur diep in beton is getrokken. Een specialistisch schoonmaakteam is in dat geval de enige oplossing om uw woning, pand of andere ruimte weer bewoonbaar te krijgen.

Heeft u hulp nodig bij het bestrijden van een lijkgeur, lijkvocht of een complete schoonmaak na een overlijden? Margron Schoonmaak is 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 bereikbaar. Vaak kunnen wij uw woning al binnen 24 uur reinigen. U kunt ons bereiken op 06 – 44 18 16 21 of via ons contactformulier.