Lijkgeur laten verwijderen

Het lichaam dat in staat van ontbinding is, laat een heel uitgesproken geur achter. Ook na een lange tijd nadat het lichaam al niet meer in de ruimte aanwezig is. Lijkgeur laten verwijderen is specialistisch werk.

Lijkgeur verwijderen: een specialistische klus

De sappen en gassen vanuit een heengegaan lichaam hebben zich namelijk al in de eerste fase van de ontbinding geworteld in de relevante ruimte. Men kan ervan uitgaan dat het menselijke lijkvocht in de vloerbedekking en het beton is getrokken. Daarnaast hebben de gassen ervoor gezorgd dat de lijkgeur zich heeft verbonden met de ruimte, waar het lichaam zich bevond. Soms ook in de ruimte daar omheen. Wanneer deze ruimte niet specialistisch wordt schoongemaakt, zal lijkgeur vaak blijven hangen. Om lijklucht te verwijderen hebben wij specialistische methoden ontwikkeld. Wanneer u lijkgeur door ons laat verwijderen, geven wij een gegarandeerde lijkgeurvrije oplevering. 

Ontdek onze specialisaties

Hoe ontstaat de lijkgeur

Om de lijkgeur goed te kunnen lokaliseren is het van belang om te weten wat de bron of bronnen zijn van de lijkgeur. Lijkgeur is een zeer onprettige geur die ontstaat door het ontbindingsproces van het lijk. Er komen tijdens de ontbinding allerlei aminen vrij. Dit zijn afbraakprocessen van vetzuren, eiwitten, aminozuren, nucleïnezuren, pyridine en zwavelverbindingen zoals waterstofsulfide. Hoogstwaarschijnlijk is dit te ingewikkeld voor u maar dit geeft een beeld van de complexiteit van de lijkgeur. Het is dan ook een vrij complex proces om de lijkgeur te verwijderen. De aanwezige componenten van de lijkgeur roepen bij sommige mensen een afkeer op die kan leiden tot heftig braken. Het is dan ook niet verstandig zelf de lijkgeur te verwijderen.

De risico’s van het ontbinden van een lichaam

Een levenloos lichaam brengt gevaren met zich mee. Onder andere hevige gezondheidsrisico’s. Dit komt en doordat er een besmettelijke bacteriën zijn ontstaan. Anderzijds komt dit door het ongedierte wat een levenloos lichaam naar verloop van tijd aantrekt.

Het verwijderen van de lijkgeur is erg moeizaam en onmogelijk zonder het inhuren van een specialistisch schoonmaakteam zoals Margron Schoonmaak. De bronnen van de lijkgeur, die uit verschillende chemische verbindingen bestaan, te onderzoeken en verdrijven.

Wanneer de bronnen zijn achterhaald dient uw woning, pand of ruimte te worden schoongemaakt. Dit kan op een effectieve wijze wanneer bekend is welke bronnen de geur veroorzaken. Het kan voorkomen, voornamelijk wanneer een levenloos lichaam langere tijd heeft gelegen, dat de geur diep in beton is getrokken. Een specialistisch schoonmaakteam is dan noodzakelijk.  Vaak is een specialistische schoonmaak de enige oplossing om uw woning, pand of andere ruimte weer bewoonbaar te krijgen.

Wij zijn uw specialist in heel Nederland

Wij werken onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Den Haag, Alkmaar en Enschede.

Lijkgeur laten verwijderen

Heeft u hulp nodig bij het doel van een lijkgeur of een complete schoonmaak na een overlijden?
Neem liever zelf niet het risico, hoe klein soms ook, en laat de werkzaamheden uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Wij staan u graag van dienst, no cure no pay, om de lijkgeur voor u uit de woning te laten verdwijnen. 
Heeft u vragen over het verwijderen van een lijkgeur uit een woning?

Margron Schoonmaak is 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur bereikbaar. Vaak kunnen wij uw woning al binnen 24 uur reinigen. U kunt ons bereiken op 06 – 44 18 16 21 of via ons contactformulier.
 
Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.