Schoonmaak na overlijden Utrecht

Heeft u te maken met een sterfgeval in (de buurt van) Utrecht en heeft u snel hulp nodig met de schoonmaak na overlijden? Wij staan binnen 24 uur voor u klaar. Vaak lukt dit zelfs al dezelfde dag.

Bij het overlijden van een dierbare komt er vaak veel op u af. De uitvaart, verzekeringen, erfenissen, het uitzoeken van de spullen: in korte tijd moet er een hoop geregeld worden- om het verwerken van uw verlies nog niet eens te noemen. Niet gek dat de schoonmaak van de plek waar uw naaste is overleden onderaan uw lijstje staat. Het kan traumatisch zijn om zo’n ruimte alleen al te zien, maar nóg belangrijker: schoonmaak na overlijden vergt expertise. Om een ruimte te reinigen waarin iemand de laatste adem heeft uitgeblazen is meer nodig dan de basale schoonmaakskills. Daarvoor is Magron Schoonmaak er! Woont u in (de buurt van) Utrecht of is er sprake van lijkvinding in Utrecht? Over de schoonmaak van de plek waar uw naaste is overleden hoeft u zich geen zorgen meer te maken.

Een specialistische klus


Schoonmaak na overlijden is geen gewoon schoonmaakwerk. De werkzaamheden vereisen deskundigheid, maar ook bij de omstandigheden is expertise nodig- denk aan de onaangename taferelen die je kunt aantreffen. Met een professionele schoonmaakploeg maken wij uw woning of pand in Utrecht weer helemaal smetteloos, met eerbied voor de situatie en de nabestaanden én met de veiligheid in acht genomen. In no time is de desbetreffende ruimte in Utrecht weer helemaal klaar voor verhuur, verkoop of ander gebruik.

Waarom een professional inschakelen?

  • Emotionele schok

Als naaste heb je vaak te maken met de emotionele aspecten van een overlijden waardoor de schoonmaak van de ruimte waarin het overlijden heeft plaatsgevonden overweldigend kan zijn. Het kan een opluchting zijn om dit over te laten aan een team van experts. Daarom helpen wij u met de schoonmaak na overlijden in Utrecht.

  • Geuren en vlekken die lastig te verwijderen zijn

Wij staan u graag bij in het geval van een overlijden in Utrecht. Schoonmaak na overlijden vraagt om specialistische kennis. Na de dood komt de ontbindingsfase van het lichaam op gang. Bij dit proces komen lichaamsvloeistoffen vrij die hardnekkig zijn om weg te krijgen. Maar wat als de details van iemands overlijden minder vreedzaam zijn, zoals bij moord of zelfdoding? De ruimte kan dan in nóg slechtere staat zijn en dat maakt een professioneel schoonmaakbedrijf onmisbaar. Soms duurt het even voordat iemand gevonden wordt na diens overlijden. Juist in grote steden als Utrecht kunnen mensen ongemerkt eenzaam zijn en geïsoleerd. Soms duurt het dagen of weken duren voordat iemand gevonden wordt. Een deskundig schoonmaakteam is dan raadzaam.

  • Gezondheidsrisico’s

Woont u in Utrecht of heeft u te maken met een sterfgeval in Utrecht en moet de desbetreffende ruimte schoongemaakt worden? Het kan heel onaangenaam zijn om de plek te betreden waarin iemand is gestorven, maar het brengt ook daadwerkelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Zeker als iemand al langer in een ruimte ligt. In het bloed dat vrijkomt kunnen ziekteverwekkers aanwezig zijn en er kan ongedierte op het lichaam afkomen. Professionals dragen beschermende kleding en weten hoe ze lichaamsvloeistoffen (zoals lijkvocht en bloed) veilig te verwijderen. Wij kunnen de penetrante geur (lijklucht) uit de ruimte bannen en meubilair weghalen dat niet meer te redden is. Na onze komst is de ruimte weer gevaarloos te betreden. Wij wissen alle sporen van de dood, maar wel met respect voor de nabestaanden. Na afloop is het vertrek weer smetteloos.

Het ontbindingsproces

Het blijft een tikkeltje luguber om over na te denken: het ontbindingsproces. Toch kunnen we er niet omheen. Bij schoonmaak na overlijden is het belangrijk dat het stadium van ontbinding wordt bepaald. Daarna kunnen wij beoordelen welke werkwijze geschikt is en welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Er zijn verschillende factoren bij de snelheid van het ontbindingsproces, bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen, zoals bloedverdunners of antibiotica. Over het algemeen begint de ontbinding al na vijftien minuten na het overlijden.

Nadat overlijden daalt het bloed naar de delen van het lichaam die het dichtst bij de grond liggen. Ligt iemand op zijn rug? Dan trekt het bloed dus naar de rug. Het lichaam kleurt paarsblauw op de plekken waar het bloed heen is gezakt. Die plekken worden lijkvlekken genoemd.

Na overlijden koelt het lichaam af. Hoe lang dat afkoelproces duurt verschilt per persoon, maar meestal voltrekt dit zich in de eerste twaalf uur na iemands dood. Per etmaal raakt een overleden volwassene ongeveer 1 liter vocht kwijt. Dat condenseert in de ruimte waar de persoon ligt. Ondertussen droogt het lichaam steeds verder uit.

Schoonmaak na overlijden Utrecht

agron Schoonmaak staat voor u klaar wanneer u te maken heeft met een sterfgeval in Utrecht. Begrijpelijk dat u van tevoren wilt weten wat het kostenplaatje is voor schoonmaak na overlijden in Utrecht. Wij kunnen vooraf met u doornemen wat de situatie is en aan de hand daarvan maken we een geheel vrijblijvende offerte. Dan weet u wat u kunt verwachten. Bij het opstellen van de offerte voor schoonmaak na overlijden in Utrecht nemen we de volgende aspecten mee:

  • de afmetingen van het vertrek waarin de overleden persoon ligt.
  • het stadium van ontbinding.
  • de sterkte van de lijkgeur (na 24 uur dringt deze door in onder andere meubels, muren en vloeren).
  • het soort vloer (bijvoorbeeld tapijt, laminaat, hout of beton).
  • de hoeveelheid lichaamsvloeistoffen in de muren en vloeren zijn getrokken.
  • de hoeveelheid meubels en spullen die verwijderd moeten worden.

Magron Schoonmaak is in verschillende delen van Nederland actief, waaronder Utrecht. Heeft u ons nodig voor de schoonmaak na overlijden in de buurt van Utrecht en wilt u overleggen over de situatie? Schroom niet om contact op te nemen. Wij kunnen het vertrek in Utrecht al binnen 24 uur schoonmaken. Margron Schoonmaak staat klaar voor uw schoonmaak na overlijden in Utrecht.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.