Vervuilde woning schoonmaken

Een vervuilde woning schoonmaken, vaak een zeer specialistische klus. Woningen raken (zwaar) vervuild door diverse oorzaken. Margron schoonmaak is inzetbaar voor elke denkbare specialistische schoonmaakklus. Dan moet je denken aan het schoonmaken van een woning waar:

 • Een misdaad heeft plaatsgevonden en overmatig veel bloed ligt;
 • Ongedierte heeft gezorgd voor extreem veel vervuiling. Zoals duivenpoep of rattenpoep;
 • In is gerookt. Waardoor er nicotineaanslag op de plafonds zit en er een sterke rooklucht hangt;
 • Door een ongeval een sterke geur is achtergebleven;
 • Door hoarding (verzameldwang) enorm veel troep en afval is opgestapeld;
 • Door psychische stoornissen bij de bewoner een enorme hoeveelheid ontlasting in ligt;
 • Vervuilde vloer verwijderen;
 • Door de huurder een hennepkwekerij of drugslaboratorium is gebouwd. 

Benieuwd of wij ook u op korte termijn van dienst kunnen zijn? Margron is vaak binnen 24 uur al ter plaatse in geval van spoed. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Vervuilde woning laten schoonmaken

Het gebeurt vaker dan nodig: een woning wordt extreem vervuild of verwaarloosd achtergelaten. De verhuurder is vaak de dupe en kan opdraaien voor de schoonmaak van de verwaarloosde woning. 

Vaak liggen er psychische of persoonlijke problemen aan ten grondslag. Iemand woont immers niet zonder reden in een zwaar vervuilde woning. 

Bij een vervuilde woning kun je denken aan een woning waar enorm veel spullen in zijn verzameld, enorme hoeveelheden afval door het huis verspreid ligt of simpelweg het noodzakelijke opruimwerk niet is gedaan. 

Vaak ontstaat een dergelijke situatie door, zoals eerder gezegd, psychische of persoonlijke problemen. Te denken valt dan aan langdurige ziekte, sociaal isolement, alcohol- of drugsverslaving of psychische problemen. 

Margron ontruimt en maakt schoon. In iedere denkbare situatie, dus ook bij u! Benieuwd wanneer en tegen welk tarief wij u van dienst kunnen zijn? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Schoonmaak van vervuilde woningen door verzameldwang (hoarding)

Verzameldwang of -woede is een vervelende psychische aandoening. Wanneer iemand last heeft van verzameldwang wordt er op een obsessieve manier spullen bewaard. Spullen zonder enige economische of emotionele waarde in de ogen van anderen. Het weggooien van spullen levert enorme angst op bij mensen die last hebben van verzameldrang. 

Verzameldwang gaat vaak gepaard met koopziekte. Dit betekent dat mensen extreem veel kopen. Gecombineerd met verzameldwang leidt dat vaak tot zwaar vervuilde woningen. De leefsituatie verslechtert tot op een gegeven moment de woning vrijwel onbetreedbaar is. 

Verzameldwang leidt niet enkel tot problemen wat betreft de leefsituatie van desbetreffende persoon. Ook de psychische gesteldheid van desbetreffende persoon is vaak niet in orde. Dit heeft niet enkel invloed op henzelf, maar ook op de personen welke dicht bij de persoon staan. Zoals familie en vrienden. 

Naast de normale verzameldrang bestaat er ook een drang om dieren te verzamelen. Animal hoarding wordt dit ook wel genoemd. Dit kent dezelfde verschijnselen. Mensen kunnen hun dieren niet wegdoen en hun eigen leefsituatie lijdt daaronder. Bij dieren is dit nog erger, omdat het welzijn van de dieren ook in het geding komt.

Het oplossen van verzameldwang heeft niet enkel te maken met het simpelweg opruimen en schoonmaken van de woning. Het is een psychisch probleem wat bij de oorzaak moet worden opgelost. Diverse organisaties kunnen mensen daarbij ondersteunen. 

Margron Schoonmaak helpt ook u graag bij het leegruimen en schoonmaken van de woning wanneer de situatie niet meer houdbaar is. Daarbij kunnen wij ook rekening houden met waardevolle en/of dierbare spullen. Zo zorgen wij weer voor een fijne woonsituatie. 

Specialistische schoonmaak van vervuilde woningen

Vervuiling van een woning door onderliggende problemen bij de bewoner

Naast een combinatie tussen verzameldwang en koopziekte zijn er nog veel meer persoonlijke problemen die kunnen leiden tot zwaar vervuilde woningen. Dan moet je denken aan eenzaamheid, andere psychische aandoeningen, drugs- of alcoholverslaving, onbeheersbare schulden of langdurige ziekte. 

Vaak zijn het niet de desbetreffende personen zelf die aan de bel trekken maar instellingen zoals de GGD of VNN. Wij helpen in dat soort gevallen ook graag de klanten van de GGD of VNN verder. Een leefbare woonsituatie is namelijk van essentieel belang voor ieder mens. 

Door deze andere persoonlijke problemen kan een woning op vele manieren worden vervuild of verwaarloosd. In de praktijk zien wij dit ook. Wij hebben veel te maken met het opruimen van ontlasting van zowel mens als dier, het reinigen van de sanitaire voorzieningen en het neutraliseren van vreemde geuren.

Ook komt het voor dat een woning door de huurder wordt verwaarloosd. Doordat de bewoner bijvoorbeeld langdurig ziek is of verslaafd. De woning wordt dusdanig verwaarloosd dat ongedierte zijn plek vindt. Ongedierte laat veel ontlasting achter. Als ontlasting niet tijdig wordt opgeruimd moeten er vaak naast schoonmaakwerkzaamheden ook herstelwerkzaamheden en schilderwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dan moet je denken aan het vervangen van plinten, het schilderen van plafonds of het verwijderen en plaatsen van een vloer.  

Margron ontzorgt ook graag u, in elke denkbare situatie. Wij komen het schoonmaken! Benieuwd naar de mogelijkheden of een vrijblijvende prijsopgave? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Ontlasting van ongedierte opruimen en aantastingen herstellen

Wanneer een woning niet op een normale manier wordt schoongemaakt door een bewoner dan is dit een ideale plek voor ongedierte. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld ratten, muizen of kakkerlakken. 

Allereerst is het van belang om de ongedierteplaag te stoppen. Hoewel voorkomen altijd beter dan genezen is, is het oplossen van een ongedierteplaag soms noodzakelijk. 

Nadat het ongedierte is verwijderd is het tijd om schoon te maken en mogelijke aantastingen te herstellen. Sommig ongedierte tast namelijk ook delen van de woning aan. Nadat de woning weer is schoongemaakt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ongedierte niet eenvoudig de weg weer terug vindt. Dit doe je door onder andere:

 1. Voedselvoorraden goed af te sluiten;
 2. Etensresten direct (buitenshuis) op te ruimen;
 3. Alle naden en kieren te dichten;
 4. Horren te gebruiken bij de ramen voor bijvoorbeeld fruitvliegjes. 

Plaats delict opruimen en schoonmaken

Is uw woning het slachtoffer geworden van een misdaad? Dat kan erg vervelend zijn. Door een vechtpartij of overval kan er van alles sneuvelen. Ook kan er, bij overmatig geweldgebruik, bloed terecht komen in de woning. 

Margron heeft ervaring met het volledig opruimen en schoonmaken van een plaats delict. Met specialistische technieken als dieptereinigingen zorgen wij ervoor dat uw woning weer in de staat komt zoals voor de misdaad. Onder andere in opdracht van de Politie hebben wij verschillende woningen ontruimd en schoongemaakt.  

Vervuilde woningen schoonmaken na overlijden

Een schoonmaak na een (onopgemerkt) overlijden. Helaas komt het vaker voor dan de meesten denken. Een levenloos lichaam kan binnen 24 uur al beginnen met het proces van ontbinding. Daardoor ontstaan nare bacteriën en een erg typerende lijkgeur

Het zelfstandig schoonmaken van de ruimte kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is het absoluut een must om een schoonmaak na overlijden uit te laten voeren door een specialistisch schoonmaakbedrijf. Zij beschikken over de expertise en de middelen om op een veilige manier de woning schoon te maken. 

Het afvoeren van aangedane meubels en andere objecten

Allereerst moet de woning worden ontdaan van alle meubels en objecten welke zijn aangedaan. Door het ontbindingsproces van het lichaam kunnen nare geuren en bacteriën zich nestelen in onder andere de meubels. 

Deze meubels moeten op een specialistische manier worden ontruimd uit de woning. Zodat de gezondheid van niemand in het geding kan komen.

Het opruimen van bio medisch afval

Nadat de aangedane objecten zijn verwijderd uit de ruimte moet het bio medisch afval worden opgeruimd. Dit is het afval wat ontstaat tijdens de ontbinding van het lichaam. U moet dan denken aan menselijke resten, bloed, uitwerpselen en lijkvocht. 

Dit afval kan niet zomaar worden weggegooid en verwerkt door afvalverwerkers. Dit moet specialistisch worden opgeruimd en afgevoerd. Zodat de gezondheid van geen enkel individu in het geding komt. 

Het neutraliseren van de lijkgeur

Wanneer de woning volledig is opgeruimd en ontdaan van alle aangetaste objecten is het tijd om de vrij herkenbare lijkgeur te neutraliseren. Doordat deze geur in muren, plafonds, vloeren en objecten gaat zitten is dit vaak niet eenvoudig voor elkaar te krijgen.

Verschillende specialistische methodes kunnen helpen bij het ontnemen van de vreselijke geur. Daarvoor beschikt Margron Schoonmaak over middelen en methodieken, welke daarbij kunnen helpen. 

Schoonmaak van drugslabs

Drugslabs worden hedendaags veel aangetroffen in verhuurde panden. Vaak zonder medeweten van de verhuurder. De schoonmaak moet helaas vaak worden uitgevoerd door de verhuurder. De daders zijn namelijk vaak al met de noorderzon vertrokken wanneer het drugslab wordt ontdekt. 

Drugslaboratoria zijn in de meeste gevallen gebruikt voor het maken van chemische drugs. Bij het maken van dit type drug komt er chemisch afval vrij. Daar zijn vaak niet de gewenste maatregelen voor getroffen. Dit betekent dat de woning zwaar aangetast en vervuild achtergelaten kan worden.

Het schoonmaken van een woning met daarin chemische stoffen is vaak niet aangeraden voor onervaren mensen. Dit gezien de kennis over chemische verbindingen en stoffen vaak ontbreekt. De schoonmaak van een drugslab vereist een specialistische aanpak. Naast een specialistische aanpak zijn er ook de nodige middelen nodig welke ingezet kunnen worden voor de schoonmaak van een drugslab. 

Heeft u een woning welke schoon moet worden gemaakt nadat er een drugslaboratorium is aangetroffen? Margron Schoonmaak ontzorgt ook u graag. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00.  

Let op: wij controleren te allen tijde bij de politie of een drugslab al gemeld is én of wij gerechtigd zijn het drugslab te betreden!

Schoonmaak van hennepkwekerijen

Naast drugslaboratoria worden er ook veel hennepkwekerijen ontdekt. Hier is het helaas ook vaak zo dat de eigenaren met de noorderzon zijn vertrokken. Dit betekent dat de verhuurder vaak opdraait voor de ontruiming en schoonmaak van de hennepkwekerij. Ook wel wietplantages genoemd. 

Vaak is er bij hennepkwekerijen geen sprake van chemisch afval. Dit betekent echter niet dat de schoonmaak een pretje is. Vaak wordt de woning in een zwaar vervuilde staat achtergelaten. Ook zijn er vaak gehele constructies in het huis gebouwd, welke moeten worden afgebroken. Daarbij komt ook nog eens kijken dat er vaak allerlei aanpassingen gedaan zijn om stroom af te tappen bij de buren of voor de meter in de meterkast. Dit kan brandgevaar opleveren, dit zal dus eerst specialistisch moeten worden ontmanteld. 

Margron Schoonmaak zorgt er desgewenst ook voor dat de woning wordt ontruimd en klaargemaakt voor verhuur of verkoop. Zo ontzorgen wij onze klant van A-Z. Benieuwd of wij ook u verder kunnen helpen? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Let op: wij controleren te allen tijde bij de politie of een hennepkwekerij al gemeld is én of wij gerechtigd zijn de hennepkwekerij te betreden!

Vervuilde woning ontruimen

Schoonmaak en ontruimen

Zoals eerder al aangegeven is Margron een totaalontzorger. Dit betekent dat wij ons niet enkel richten op de schoonmaak. Wij kunnen ook helpen bij het leeghalen van uw woning, het verhuizen van bepaalde spullen, het schoonmaken van de woning en tevens het uitvoeren van klus-, schilder- en herstelwerkzaamheden. 

Op die manier heeft u nergens meer omkijken naar. Wij zorgen dat uw woning weer klaar is voor bewoning, verkoop of verhuur! Vaak al binnen 48 uur kunnen wij bij u op de stoep staan. Ook voor spoed ontruimingen en schoonmaken kunt u bij ons terecht. In geval van spoed kunnen wij vaak dezelfde dag al bij u op de stoep staan! 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij zijn 7 dagen per week (ook op feestdagen) bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Kosten schoonmaak van een vervuilde woning

Wat kost een schoonmaak van een vervuilde woning? Dat is een vraag welke wij vaak krijgen. De exacte kosten hangen echter af van tientallen factoren. Een duidelijk antwoord kunnen wij daarop dan ook bijna niet geven. 

Enkele van de meest invloedrijke factoren zijn:

 • De grootte van de woning;
 • De bereikbaarheid van de verschillende kamers;
 • De mate van vervuiling van de woning;
 • De staat waarin de woning opgeleverd moet worden.

Margron Schoonmaak voert al eenvoudige schoonmaakwerkzaamheden uit vanaf €200. Wij staan bekend om onze snelle service en onze scherpe tarieven. Twijfel niet en neem contact op voor een volledig vrijblijvende prijsindicatie. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.