Hoe verkoop ik een vervuilde woning?

Kopers houden van ruime, lichte en goed onderhouden woningen. Wanneer een huis dusdanig vervuild is dat hij helemaal vol staat, er haast geen licht meer door de ramen schijnt en wanden en vloeren zijn aangetast, zal het dus erg lastig worden om snel een geschikte koper te vinden. Zelfs de beste makelaar zal onmogelijk de echte woningwaarde voor u kunnen verdienen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: uw vervuilde woning laten reinigen door een specialistisch bedrijf. In dit artikel ontdekt u alles wat u moet weten over het reinigen en verkopen van vervuilde woningen.

Hoe ontstaat een vervuilde woning precies?

We spreken van een vervuilde woning wanneer het gaat om een huis dat door vervuiling niet meer leefbaar is. Er is vaak sprake van grote risico’s voor de (toekomstige) bewoner(s) en ook omwonenden kunnen te maken krijgen met stankoverlast, ongedierteoverlast en zelfs brand- of instortingsgevaar.

Een vervuilde woning ontstaat vaak geleidelijk. Meestal gaat het om huizen mensen die vanwege ziekte of een (mentale) aandoening niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. Denk aan verzamelwoede, depressie en verslavingen. Wanneer deze mensen onvoldoende hulp krijgen met het schoonhouden en onderhouden van de woning, zal de woning steeds vuiler worden, tot het moment dat het echt niet meer gaat. Ook gebeurt het regelmatig dat mensen onopgemerkte dood in een woning liggen. In sommige gevallen is er dan sprake van een misdrijf, maar negen van de tien keer gaat het om een onopgemerkte natuurlijke dood.

Een vervuilde woning verkoopt slecht

Wilt u een vervuilde woning van een familielid verkopen? Of wilt u een vervuilde huurwoning van de hand doen? Dan heeft u wellicht al eens contact gezocht met een makelaar en is u verteld dat het erg lastig zal zijn om de woning in de huidige staat te verkopen. De reden hiervoor is dat weinig kopers zullen zitten wachten op ernstige vervuiling. Een kluswoning is voor velen nog wel interessant, maar wanneer het gaat om ernstige verontreinig haken de meeste kopers echt af. Dit brengt namelijk niet alleen veel risico’s met zich mee, maar is ook emotioneel moeilijk; niemand ziet zichzelf wonen in een stinkende en geïnfecteerde woning. Alleen een opkoper is daarom doorgaans geïnteresseerd in uw woning, maar een dergelijke partij biedt allesbehalve de hoofdprijs.

Vervuilde woning laten schoonmaken

Wilt u een vervuilde woning toch snel verkopen voor een goede opbrengst? Dan is het nodig om de woning grondig schoon te maken. Zoals u zult begrijpen is dit een specialistische klus. Ga dit alstublieft niet zelf doen en vraag ook niet uw lokale schoonmaakbedrijf om extreem vervuild sanitair, maanden aan etensresten, ontlasting van duiven en ongedierte of andere biohazards te reinigen. 

Niet alleen zijn er speciale reinigingsmiddelen, speciale technieken en kluswerkzaamheden nodig om dergelijke woningen weer schoon te krijgen. Ook brengt het werken in zo’n woning grote risico’s met zich mee. Denk aan besmettingsgevaar, brandgevaar en instortingsgevaar. Het laten reinigen en herstellen van een extreem vervuilde woning is werk dat gedaan wordt met specialistische apparatuur door goed opgeleide specialisten in beschermde kleding.

Wij zorgen voor een verkoopklare oplevering

Margron Schoonmaak is gespecialiseerd in de reiniging van extreem vervuilde woningen. Of het nu gaat om een hoarderwoning, een woning waar iemand leefde met een psychische aandoening of zelfs een woning waarin een tijdlang een lijk heeft gelegen: wij zorgen ervoor dat de woning weer helemaal schoon wordt, klaar om verkocht te worden voor een goede opbrengst.

Afhankelijk van de mate en het type vervuiling zullen wij een plan op maat maken om uw woning weer helemaal in orde te maken. Naast de reiniging met specialistische middelen zal het in veel gevallen ook nodig zijn om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Wat je bijvoorbeeld vaak ziet is dat vocht in trappen, vloeren en wanden trekt. Vaak moeten wij dan (een deel van) de ondergrond verwijderen en renoveren om ervoor te zorgen dat alle nare geuren uit het huis gaan.

Schakel ons specialistisch schoonmaakbedrijf in

Bent u eigenaar van een vervuilde woning of wellicht makelaar? En wilt u de woning snel verkopen voor een goede prijs? In dat geval helpen wij u graag. Bij spoed kunnen wij in de meeste gevallen zelfs morgen al voor u aan de slag. Afhankelijk van de mate van vervuiling is uw woning dan binnen enkele dagen tot een week weer helemaal schoon en hersteld: klaar om succesvol verkocht te worden.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.