Tien locaties waar wij onze specialistische schoonmaak uitvoeren

Wanneer een locatie ernstig vervuild is, komen wij in actie. Als specialistisch schoonmaakbedrijf worden wij gevraagd bij situaties waar standaardschoonmaakbedrijven niet mee uit de voeten kunnen. Denk aan plaats delicten, plaatsen waar weken of langer een dode heeft gelegen en zeer vervuilde locaties als gevolg van extreme verwaarlozing. Benieuwd waar wij zoal ons werk doen en waar u ons kunt inzetten? Hier zijn tien locaties waar wij specialistische schoonmaak doen.

Woningen

De locaties waar wij het vaakst komen zijn woningen. In de meeste gevallen gaat het dan om een schoonmaak na overlijden. Met name als mensen alleen wonen en hun dood enige tijd onopgemerkt blijft, is het professioneel reinigen van de woning erg belangrijk. Niet alleen vanwege de geur en de vlekken die een lijk achterlaat, maar ook vanwege de hygiëne. Wanneer iemand lange tijd in een huis heeft gelegen, komen er bijvoorbeeld toxinen en aërogene ziekteverwekkers vrij. Om de woning weer bewoonbaar te maken, is een professionele reiniging essentieel. Wij verzorgen woningschoonmaak voor particuliere woningbezitters (vaak erfgenamen), verhuurders, woningcorporaties en instanties.

Hotels

Een hotelkamer moet een plaats zijn waar gasten zich op en top welkom voelen. Een nare lijkgeur of andere overblijfselen van ernstige vervuiling horen hier uiteraard niet bij. Toch gebeurt het geregeld dat mensen komen te overlijden in hun hotelkamer of dat er andere dingen plaatsvinden waar de housekeeping zich geen raad mee weet. In dat soort gevallen worden wij ingeschakeld. Met specialistische technieken zorgen wij ervoor dat de hotelkamer weer helemaal schoon wordt en 100% vrij van nare geuren.

Schepen en boten

Ook op het water voeren wij zo nu en dan specialistische schoonmaakwerkzaamheden uit. Denk aan vrachtschepen, tankers, cruiseschepen, plezierjachten en olieplatforms. Helaas gebeuren er op zee ook regelmatig fatale ongelukken of sterven mensen een natuurlijke dood. Het kan dan ook enige tijd duren voordat het lichaam opgehaald wordt, waardoor ernstige gezondheidsrisico’s ontstaan. Omdat de schoonmaak van een schip na lijkvinding vaak spoed vergt, kunnen wij al binnen enkele uren ter plaatse zijn.

Bedrijfslocaties

Niet alleen vrachtschepen en tankers kunnen door een overlijden verontreinigd raken. Ook bedrijfslocaties op het land zijn soms ernstig aangedaan. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een magazijn of een fabriekslocatie waar een ongeluk heeft plaatsgevonden. Het opruimen van bloed en ander biomedisch afval is een klus die werkgevers niet door hun eigen personeel moeten laten doen. Nog afgezien van de mentale belasting heb je hier specialistische apparatuur voor nodig en dient er gewerkt te worden volgens strikte protocollen. 

Campers en caravans

U zou eens moeten weten hoeveel mensen lange tijd dood in een camper of caravan liggen. Mensen alleen op vakantie, die dan pas ontdekt worden op het moment andere campinggasten last krijgen van de geur. Een tragische dood, die vaak ook het einde van de camper of caravan betekent. In sommige gevallen gaat het echter om een kostbare kampeerwagen of een luxe camper. In deze gevallen kunnen wij met specialistische schoonmaak en herstelwerkzaamheden het lijkvocht verwijderen en de camper of caravan weer bruikbaar maken. 

Openbare ruimte

Ook openbare ruimtes kunnen dusdanig zijn aangedaan door een ongeval of een misdaad, dat een professionele reiniging nodig is. Denk aan een val uit een hoog raam of een steekpartij op een station. Nadat de politie onderzoek heeft gedaan is een specialistische schoonmaak nodig om de ruimte weer te kunnen vrijgeven. Wij zorgen er dan voor dat bloedspetters en ander biomedisch afval op een correcte manier wordt verwijderd, dat de plaats wordt gedesinfecteerd en dat niets nog herinnert aan wat er is gebeurd.

Hoarderwoningen

Hoarderwoningen zijn ook woningen, maar dit type woningen is toch wel een categorie op zichzelf. Wat je vaak ziet is dat bij mensen met verzamelwoede en andere psychische problemen niet slechts één ruimte is aangedaan, maar de hele woning. Het gaat dan meestal om een mix van etensresten, dierenpoep en extreme vervuiling van slaapkamers en sanitaire ruimten. Daarnaast kan er sprake zijn van beknellings- en instortingsgevaar, wat dit soort woningen tot zeer uitdagende klus maakt. Daarnaast is dit ook erg dankbaar werk, omdat de bewoner na onze werkzaamheden weer een leefbaar huis heeft, klaar voor een tweede kans.

Auto’s

Vaak wanneer er iemand in een auto overlijdt, gaat het om een fataal ongeval. In dit soort gevallen is de auto ook total loss, dus dan zijn onze schoonmaakexperts niet nodig. Gaat het echter om een (zelf-)moord of een ander gewelddadig delict en betreft het een exclusieve auto? Dan kunnen autobezitters terecht bij Margron Schoonmaak voor een specialistische reiniging in combinatie met interieurherstel. Wij zorgen dat de auto helemaal wordt gereinigd en vervangen stoelbekleding, dashboards en andere bekleding, zodat de dure oldtimer of exclusieve sportwagen er weer als nieuw uitziet.

Kelders

Een bijzonder uitdagende plek om lijkgeur te verwijderen is een kelder. Vanwege het hoge vochtgehalte ontbindt een lichaam in een kelder anders dan boven de grond. Daardoor zie je in kelders veel meer lijkvocht en ander biomedisch afval. Dit trekt dan in de vloer en andere constructieve elementen, waardoor er bijna altijd speciale herstelwerkzaamheden nodig zijn. De uitdaging zit hem bij kelders echter niet alleen in het feit dat het ontbindingsproces anders verloopt, maar ook dat de constructie van kelders niet eenvoudig is te herstellen. Het gaat vaak om gietvloeren en massieve wanden, en die vragen een specialistische aanpak.

Monumentale panden

Een laatste categorie locaties waar wij specialistische schoonmaak uitvoeren zijn monumentale panden. Net als kelders is hier vaak een speciale aanpak nodig met betrekking tot de herstelwerkzaamheden. Soms adviseren wij om wandbekleding of schilderwerk te verwijderen wanneer hier lijkvocht in is getrokken, maar dan is daar wel eerst een vergunning voor nodig. Gelukkig onderhouden wij goede contacten met gemeentes en lokale instanties door heel het land, en kunnen wij hiervoor meestal met spoed een vergunning voor verkrijgen.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.