Lijkvinding schoonmaak

Bij lijkvinding op zoek naar schoonmaak? Het onverwacht overlijden van een dierbare kan een flinke klap zijn. En ondanks de goede bedoelingen is het belangrijk om de schoonmaak van de ruimte over te laten aan professionals die weten wat er moet gebeuren.

Sommigen wijzen op het schoonmaken na lijkvinding als een belangrijke stap voor de verwerking en afsluiting van het proces of de situatie. Dat raden we sterk af, zowel vanwege de vaak pijnlijke en schokkende situatie als de belangrijke risico’s voor de eigen gezondheid.

Onze specialisten in schoonmaak na overlijden kennen die risico’s, dragen de juiste beschermende kleding en hebben bovendien aandacht en respect voor de situatie. Op die manier zijn we u graag van dienst met de grondige en vakkundige schoonmaak, zonder voorbij te gaan aan de emotioneel heftige situatie waar u mee te maken heeft.

Schoonmaak na overlijden

De schoonmaak na overlijden is werk voor specialisten. Dus gaat het om een onopgemerkte dood en doet u de lijkvinding? Of bent u op de hoogte gebracht van het overlijden en zoekt u naar een schoonmaakbedrijf dat u kan helpen na overlijden van een dierbare? In de beide gevallen is het belangrijk om rekening te houden met de belangrijke gezondheidsrisico’s. De schoonmaak is specialistisch werk, zowel om veilig aan de slag te gaan als om de vervuiling grondig te reinigen en de ruimte weer klaar te maken voor nieuw gebruik.

Een overlijden kan heel plotseling plaatsvinden. Niet zelden is de situatie voor familie, kennissen en andere nabestaanden heel confronterend of zelfs traumatisch. Het is dan niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met de schoonmaak van de ruimte. En is er sprake geweest van geweld of is het lichaam begonnen met ontbinden? Het zijn extra complicerende factoren, die vragen om een meer specialistische aanpak.

De ruimte krijgt last van lijkgeur en door lijkvocht kunnen materialen hevig vervuild raken. Dat betekent dat de schoonmaak specialistisch en professioneel moet zijn, door deskundigen die weten wat er moet gebeuren om dit goed op te lossen.

Aandacht voor de situatie

Bij lijkvinding zorgen wij voor de schoonmaak, mét aandacht voor de situatie. Dat betekent dat we met u meedenken over de beste aanpak, rekening houden met uw voorkeuren en wensen en kunnen begeleiden bij de verwerking. We gaan zorgvuldig te werk, nemen de belangrijke voorzorgsmaatregelen en geven graag aan hoe we de schoonmaak zullen uitvoeren. Op die manier weet u precies wat er zal gebeuren, om zeker te weten dat we daar met respect mee omgaan.

Afhankelijk van wat er precies is gebeurd kan een ruimte medisch tot risico’s leiden, erg rommelig zijn of zelfs leiden tot een misselijkmakende ervaring. Onze specialisten beoordelen de situatie en kunnen u aangeven of het belangrijk is om extra afstand te bewaren. Wij zorgen voor de schoonmaak na lijkvinding, waarmee we de ruimte weer in de originele staat herstellen. Na onze professionele schoonmaak herinnert niets meer aan wat er precies heeft plaatsgevonden, zodat de ruimte geschikt is voor nieuw gebruik.

Risico’s voor de gezondheid

Het menselijk lichaam begint al binnen 15 minuten nadat het hart stopt met kloppen met ontbinden. Er vinden processen plaats die leiden tot de typische nare lijkgeur en er kan lijkvocht vrijkomen dat in materialen trekt. Bacteriën beginnen het lichaam van binnenuit ‘op te eten’, waardoor er een nare situatie kan ontstaan die bovendien risico’s met zich meebrengt. 

Er ontstaan geuren zoals zwaveldioxide, die zowel in de meubels als in muren en wanden kan trekken. Bovendien kunnen zich ziekten ontwikkelen, zoals hepatitis A, B, C, D, E en G. Andere risico’s gelden voor HIV en HTLV-I. Onze specialistische schoonmakers weten hoe ze daarmee om moeten gaan en dragen de juiste beschermingsmiddelen om het risico te voorkomen.

Wij weten wat er komt kijken bij schoonmaak na lijkvinding, zelfs als een lichaam 24 uur of langer onopgemerkt is gebleven. Er is sprake van een verdere staat van ontbinding, waardoor de gezondheidsrisico’s verder zijn toegenomen. Wij garanderen de veiligheid en zorgen voor een gestructureerde aanpak, waarover we u natuurlijk kunnen aangeven hoe we te werk gaan en de ruimte zullen schoonmaken. 

Professionele reiniging

Bij lijkvinding en vergelijkbare situaties zorgen we voor de grondige schoonmaak en professionele reiniging. Dat doen we in drie belangrijke stappen:

  1. Plan van aanpak
    We maken een plan van aanpak, waarmee we vaststellen hoe we de ruimte zullen reinigen. We beoordelen de overlijdenslocatie en maken een plan om de ruimte te herstellen naar de normale en veilige toestand. Is er sprake van vervuilde voorwerpen en oppervlakken? We brengen in kaart wat we moeten reinigen, om geen risico’s over het hoofd te zien en onverwachte problemen te voorkomen. 
  2. Grondige reiniging
    Al na de eerste stap lijkt de ruimte soms visueel schoon. Toch is er sprake van bacteriën in bijvoorbeeld voegen, beton, houten vloeren of de ondervloer. We ontsmetten de vervuilde ruimte en zorgen voor de grondige reiniging daarvan. Uiteraard houden we rekening met de reden van overlijden, bijvoorbeeld als het gaat om zelfdoding, moord of een (virus)infectie.
  3. Totale desinfectie
    Na het grondig reinigen van de ruimte zorgen we voor de totale desinfectie van de ruimte. Dit doen we van top tot teen, waarbij we bovendien rekening houden met de eventuele lijkgeur die in de meubels, de muren en wanden is getrokken. Die kunnen we effectief verwijderen, om de woning of andere ruimte weer geschikt te maken voor nieuw gebruik.

De precieze werkwijze passen we aan op de specifieke situatie. Op die manier zorgen we na lijkvinding voor de schoonmaak waar u naar op zoek bent, zonder dat u daar zelf mee aan de slag hoeft. Het resultaat is een ruimte die we weer herstellen naar de oorspronkelijke staat, om daar veilig gebruik van te kunnen maken. 

 

Lijkvinding: schoonmaak

We zijn uw specialist in schoonmaak na lijkvinding, om zeker te weten dat u daar weer veilig gebruik van kunt maken. Dus is er sprake van meerdere bewoners, gaat het om een woning die u weer wilt verhuren of die u verkoopklaar wilt maken? Wat de situatie en aanleiding ook is, wij zorgen voor de vakkundige en grondige reiniging waar u naar op zoek bent. Dus zoekt u een specialist in schoonmaak? Wij gaan ermee aan de slag, uiteraard met aandacht en respect voor wat er is gebeurd.
Zoekt u een specialist in lijkvinding schoonmaak of heeft u vragen over ons werkwijze? We zijn 7 dagen per week bereikbaar, tussen 8:00 en 22:00 uur. Bel ons op telefoonnummer 06 44 18 16 21, dan vertellen we u graag meer.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.