Lijkgeur uit huis verwijderen

Een menselijk (of dierlijk) lichaam treedt na overlijden in ontbinding. Tijdens deze ontbindingsfase komen lichamelijke vloeistoffen en gassen vrij en die zorgen voor een typische, penetrante geur in huis. Zelfs als het lichaam zich niet meer in het desbetreffende huis bevindt, kan de geur blijven hangen. Wilt u lijkgeur uit uw huis laten verwijderen? Luchtverfrisser en allesreiniger won’t do the job: lijkgeur uit huis verwijderen vergt deskundigheid. Vanaf het moment dat iemand overlijdt, krijgen de lichaamssappen en -gassen vrij spel: ze nestelen zich in het huis waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Het lijkvocht trekt al snel in de vloer en in no time zijn de meubelen en muren doordrongen met gassen die uit het lichaam zijn ontsnapt. Lijklucht is zó doordringend dat het vaak zelfs buitenshuis te ruiken is. Een gespecialiseerde schoonmaak van het huis in kwestie is noodzakelijk om de geur effectief te verwijderen, zodat het weer fris ruikt. Bij Margron hebben wij de expertise om lijkgeur uit huis te verwijderen. Wij zorgen ervoor dat er na onze komst geen zweem van de lijkgeur meer te bekennen is. 

Hoe ontstaat lijkgeur?

Als de lijkgeur uit huis verwijderd moet worden, is het zaak dat eerst de bron van de geur wordt achterhaald. Bij de ontbindingsfase komen namelijk allerlei chemische processen kijken die een sterke rottingslucht veroorzaaken. In ons lichaam, ook bij leven, huizen bacteriën. Na de dood breken deze bacteriën de organische verbindingen in onze lichaamscellen af. Daarbij komen stoffen vrij, waaronder ethanol, propionzuur, boterzuur en azijnzuur. Er ontstaan rottingsgassen van kooldioxide, ammoniak en waterstofsulfide.

Dit klinkt waarschijnlijk behoorlijk complex voor u als lezer, maar het gaat erom dat wij, als professioneel schoonmaakteam, weten wat de bron is zodat we de lijkgeur effectief kunnen verwijderen. De wisselwerking van deze chemische processen zorgt voor een geur die bij de meeste mensen een sterke walging oproept. Zoals je in politieseries vaak ziet kan het ruiken van lijkgeur aanzetten tot hevig braken. Het is ten sterkste af te raden om zelf lijkgeur uit uw huis te verwijderen. 

De risico’s van het ontbinden van een lichaam

Kom je in de buurt van een lijk? Wees u ervan bewust dat lijkgeur niet zonder gevaren is. Ernstige risico’s voor de gezondheid liggen op de loer in de ruimte waar een lijk ligt of heeft gelegen. Tijdens de ontbinding komen er immers ziekmakende bacteriën vrij en daarnaast trekken dode lichamen ongedierte aan. Om lijkgeur uit huis te laten verwijderen is een gespecialiseerd schoonmaakteam- zoals Margron Schoonmaak, noodzakelijk. Wij kunnen lijkgeur bij de bron aanpakken en zorgen dat bacteriën en ziektemakers geen kans meer hebben. 

Zodra wij weten wat de oorsprong is van de lijkgeur, kunnen wij uw huis ontdoen van de lijklucht. Als we de bron weten, kunnen we ervoor zorgen dat er nergens meer een spoor van de vieze lucht achterblijft. Dit is nog belangrijker wanneer een overledene voor een langere periode in huis heeft gelegen; dan hebben alle vloeistoffen en gassen vrij baan gehad om de vloeren en muren te impregneren. Een professionele, gespecialiseerde schoonmaakploeg is onvermijdelijk voor het verwijderen van lijklucht uit uw huis. 

Hoe lijkgeur verwijderen?

Kunt u wel wat assistentie gebruiken bij het verwijderen van lijkgeur uit uw huis? Zoek dan niet verder: bij ons bent u aan het goede adres. 

Vermijd de gevaren die gepaard gaan met het verwijderen van lijkgeur uit uw huis, en bespaar uzelf een hoop wanhopige schoonmaakuren waarin succes ver te zoeken is. Wij lossen het graag voor u op: wij verwijderen lijkgeur uit uw huis!

Heeft u vragen over het verwijderen van lijkgeur uit uw huis? Neem vrijblijvend contact met ons op! Margron Schoonmaak is 7 dagen per week te bereiken van 8.00 tot 22.00 uur. Meestal kunnen wij binnen 24 uur ter plaatse zijn om de lijkgeur uit uw huis te verwijderen. Bel 06 – 44 18 16 21 of neem contact op via het contactformulier. 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.