Schoonmaak na overlijden

Wanneer een naaste overlijdt heeft u vaak veel aan uw hoofd. Er moet met spoed van alles geregeld worden. En dan hebben we het nog niet eens over de emoties die bij het rouwproces komen kijken. Het laatste waar u op zit te wachten is het ingevuld van de ruimte waarin iemand is overleden. De schok bij het optreden van zo’n ruimte kan groot zijn en betreft het specialistische schoonmaakwerkzaamheden. Margron Schoonmaak staat daarom daarom voor u klaar om u te helpen en schoon te maken na overlijden voor u te verzorgen.

Schoonmaak na overlijden: een specialistische klus

Schoonmaak na overlijden is anders dan andere schoonmaakklussen. Dat heeft te maken met de werkzaamheden, maar ook met de situatie an sich. Het persoonlijke aspect maakt dat schoonmaak na overlijden iets triests over zich heeft. Des te meer wanneer iemand in erbarmelijke omstandigheden of door toedoen van een ander of zichzelf is overleden. Wij zorgen er dan ook voor dat een professioneel schoonmaakteam in de woning aan de slag
gaat. Zij maken een woning, pand of andere ruimte respectvol, vakkundig en op een veilige manier schoon. Na schoonmaak door Margron Schoonmaak kan de ruimte opnieuw gebruikt, verhuurd of verkocht worden.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele schoonmaak na overlijden. Wij zijn dagelijks van 8.00u – 22.00u bereikbaar op 06-44181621 (ook in het weekend en op feestdagen).

Schoonmaak na overlijden

Waarom kiezen voor een professioneel schoonmaakbedrijf?

Er zijn diverse redenen die meespelen bij het regelen van financiële zaken. Door emoties en andere persoonlijke situaties kunnen niet worden ingezet om een ​​huis na overlijden op te scheppen en schoon te maken. Door dit uit handen te geven aan professionals valt er een laatste van hun schouders.
Bij overlijden in huis is vaak ook specialistische schoonmaak nodig. Na het overlijden gaat een lichaam over tot ontbinden. Vrij snel na het overlijden komen dan ook lichaamsvloeistoffen vrij snel te verwijderen zijn. Lichaamssappen en bloed verspreid zich rondom de overledene en trekken in vloerbedekking, meubels en beton.
Ook wanneer iemand na overlijden een tijd in een ruimte heeft gelegen raden we met klem aan om te kiezen voor professionele schoonmaak. Door de bijverschijnselen die ontstaan ​​bij de ontbinding van het lichaam is goede schoonmaak na overlijden in belang voor uw eigen gezondheid en de gezondheid van anderen.
Professionele schoonmakers weten hoe ze bloed en andere lichaamsvloeistoffen kunnen opruimen. Zij zorgen ervoor dat de lijklucht uit een ruimte wordt en uitvoeren meubels af die niet meer te reinigen zijn. Zij werken discreet, dragen dragen kleding,
houden rekening met de naasten van de overleden persoon en leveren de ruimte volledig schoon op.

Het ontbindingsproces

Het ontbindingsproces van een lichaam is niet iets waar men graag over spreekt. Bij schoonmaak na overlijden is het echter cruciaal om de fase van ontbinding vast te stellen. Aan de hand daarvan kan namelijk worden ingeschat welke schoonmaakwerkzaamheden er moeten plaatsvinden en welke maatregelen in acht moeten worden genomen om veilig te werk te kunnen gaan.
De eerste symptomen van ontbinding treden vaak al binnen 15 minuten na overlijden op. Vanaf dan doorloopt het lichaam de volgende fases:
Fase 1: Lijkvlekken
Na overlijden zorgt de zwaartekracht ervoor dat het bloed naar de laagst gelegen delen van het lichaam zakt. Daar kleurt het lichaam blauwpaars. Dit worden ook wel lijkvlekken genoemd. Door het ontbreken van bloed in hogere gedeelten van het lichaam, is het lichaam daar bleek van kleur.
Fase 2: Het afkoelen van het lichaam
In de eerste 12 uur na het overlijden koelt het lichaam af. Hoe lang het duurt tot het lichaam volledig is afgekoeld wisselt van persoon tot persoon. Gemiddeld duurt dit proces ongeveer 12 uur.
Fase 3: Indroging en uitdroging
Vocht uit het lichaam van een overledene condenseert zich in de ruimte waar het lichaam ligt. Een volwassen overledene verliest ongeveer 1 liter vocht per 24 uur en zal daardoor steeds verder uitdrogen.

Gezondheidsrisico's

Zodra een lichaam is begonnen aan het ontbindingsproces is het noodzakelijk voorzichtig te zijn om uw eigen gezondheid te beschermen. Bacteriën zorgen ervoor dat schadelijke gassen en lichaamssappen zich in de ruimte concentreren. Ontsmetting is bij schoonmaak na overlijden dan ook van groot belang voor de gezondheid van huidige en/of aanstaande bewoners van de woning.
Een ontbindingsproces trekt ook ongedierte aan. Vliegen kunnen eitjes leggen in open wonden van een overledene. Wanneer deze eitjes ontpoppen tot larven, zullen die zich ontplooien tot maden en tot slot ontpoppen tot vliegen.
Nog meer voorzichtigheid is geboden wanneer een overledene niet direct is opgemerkt. Het komt regelmatig voor dat een lichaam pas na meer dan 24 uur wordt gevonden. In die periode hebben onaangename geuren, zoals zwaveldioxide, zich in hoge mate kunnen
verspreiden. Lijkgeur doordringt dan de hele ruimte, maar ook aanwezige voorwerpen, muren, plafonds en vloeren. Het schoonmaken van een dergelijke ruimte kan, wanneer dit niet vakkundig gedaan wordt, leiden tot ernstig gevaar voor de gezondheid.
Het verraderlijke is dat besmettelijke ziekteverwekkers niet zichtbaar zijn. Maden en vliegen kunnen we uiteraard waarnemen, maar er wordt maar zelden onderzoek gedaan naar wat zich in het lijkvocht bevindt. Ook bij een overledene die voor overlijden kerngezond leek, kunnen ziekteverwekkers aanwezig zijn. Niet zichtbaar, maar mogelijk wel levensgevaarlijk.
Om gezondheidsrisico’s te vermijden is het dus belangrijk te kiezen voor professionele schoonmaakhulp bij schoonmaak na overlijden. Een gespecialiseerde schoonmaker weet hoe hij zichzelf met de juiste kleding en materialen kan beschermen. Bovendien hebben ervaren schoonmakers ook de nodige kennis in huis over hoe schoonmaak na overlijden het best kan worden aangepakt.

Hoe gaat de schoonmaak in zijn werk?

Wanneer u professionele hulp wilt bij schoonmaak na overlijden, kunt u contact opnemen met Margron Schoonmaak. Wij bespreken met u de situatie en maken vooraf een duidelijke offerte. Zo weet je precies waar je aan je teen gebogen gebogen bent.
In de meeste gevallen gevallen wij dezelfde van de volgende dag al op locatie om aan het werk te gaan. Hierbij dragen we speciale pakken met masker, om onszelf te beschermen.
Het proces van afwikkeling met het daadwerkelijk opruimen en afronden van de afwikkeling. Fysische stoffen die vuil zijn, bloed, vuile stoffen die worden verwijderd. Door dit op specialistische wijze in te pakken kan het worden verzonden en verbrand.
afhankelijk van uw wensen gaan we aan de slag met het ontruimen en/of verbetering van de ruimte(s). Aangedane stortingen worden uitgezonden, biomedische stortingen worden uitgegeven, volledig verwijderd en lijkgeur geneutraliseerd. We zorgen ervoor dat het gehele huis snel weer hygiënisch en bewoonbaar is. Nadat wij onze werkzaamheden hebben afgerond kunt u de weer werkzaamheden uitvoeren.
Indien gewenst kunnen wij ook de overige ruimtes van een huis leegruimen en spullen afvoeren. Hierdoor is het huis ook snel weer geschikt voor verhuur van verkoop.
Bent u op zoek naar professionele hulp bij schoonmaak na overlijden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons.Wij zijn dagelijks van 8.00u – 22.00u bereikbaar op 06-44181621 (ook in het weekend en op feestdagen).

Biomedisch afval

Lichaamsvloeistoffen, bloed, menselijk weefsel en gebruikte medische benodigdheden (zoals verband en handschoenen) vallen onder bio-medisch afval. Dit afval bevat
(potentieel) besmettelijke materialen en kan daarom schadelijk zijn voor de gezondheid. Margron Schoonmaak werkt bij het verwijderen van bio-medisch afval volgens duidelijke protocollen om dit op specialistische wijze af te voeren.
Het is belangrijk de gezondheidsrisico’s van bio-medisch afval niet te onderschatten. Om die reden raden wij nabestaanden af om zelf schoon te maken na een overlijden.