Reiniging na overlijden

Het overlijden van een dierbare is ingrijpend. Als persoon die dicht bij de overledene staat heeft u veel aan uw hoofd. Er moet van alles geregeld worden. Hoe moet dat nu met de reiniging van de plek waar uw dierbare is overleden? Een vraag waar u misschien nooit eerder bij stil heeft gestaan. Toch komen beslissingen rondom de reiniging van de woning na overlijden meestal op het bordje van de nabestaanden. Daarom zijn wij er. 

Bij Margron kunnen we u de reiniging na overlijden uit handen nemen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het netjes achterlaten van het huis. Na onze komst is de woning weer klaar voor verkoop, verhuur of bewoning. 

Waarom kiezen voor een professioneel bedrijf?

U wilt zeker weten dat het huis van uw overleden dierbare écht schoon achter wordt gelaten. U wilt dat de ruimte met respect behandeld wordt, het is tenslotte de plek waar uw dierbare heeft gewoond en de laatste adem heeft uitgeblazen. U wilt ook zeker weten dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en dat de woning na de schoonmaak weer kan worden overgedragen aan de eigenaar of kan worden verkocht. Het reinigen van een huis na overlijden is specialistisch, u kunt dit beter niet zelf doen.

Specialistisch werk

Als erfgenaam bent u verantwoordelijk voor het regelen van schoonmaak van de woning na overlijden. Maar: families doen dit vrijwel nooit zelf. Ze besteden het doorgaans uit aan een specialistisch bedrijf. Een huis schoonmaken na overlijden is namelijk specialistisch werk en vraagt daarom om een professioneel schoonmaakbedrijf. 

Specialistische werkzaamheden

Waarom is een huis schoonmaken na overlijden zo specialistisch? Ten eerste is het geen gewone schoonmaakklus. Een huis reinigen na overlijden is moeilijk. Er kunnen hardnekkige vlekken en geuren zijn. Vaak moet er lijkvocht verwijderd worden. Ook lijkgeur moet uit de ruimte worden gebannen. Bij het reinigen daarvan komen andere vaardigheden kijken dan bij een huis-tuin-en-keukenklus. En niet alleen zijn er andere vaardigheden voor nodig, ook professionele reinigingsmiddelen zijn een must. 

Overweldigend

Ten tweede kan het heftig zijn om een dergelijke ruimte te betreden. Als familielid bent u persoonlijk betrokken, kan een ruimte waarin iemand is overleden overweldigend en emotioneel zijn. Ook is niet iedereen opgewassen tegen de geur in zo’n ruimte, met name als het overlijden enige tijd onopgemerkt is gebleven. Professionals zijn dit alles, hoe cru ook, gewend. 

Gezondheidsrisico’s

Ten derde zijn er gezondheidsrisico’s bij het betreden van een ruimte waarin iemand is overleden. Uiteindelijk gaat het lichaam na het overlijden over tot ontbinding. Bij dat ontbindingsproces komen lichaamsvloeistoffen en gassen vrij. Dit brengt vaak ook ziekteverwekkers en bacteriën met zich mee. Daar wilt u onder geen beding mee in aanraking komen. 

Als professionals weten wij hoe we de ruimte weer helemaal kunnen desinfecteren, hoe we geuren kunnen verwijderen en hoe we de ruimte smetteloos en fris kunnen achterlaten. We dragen beschermende kleding en hebben de juiste apparatuur en middelen. 

Lijkgeur en lijkvocht

Op het moment dat de ontbinding van het lichaam in werking treedt, komen er lichaamsvloeistoffen en gassen vrij. Deze nestelen zich in de betreffende kamer. De vloeistoffen en het vocht kunnen in de vloeren en meubels trekken. Door de gassen die vrij zijn gekomen uit het lichaam, ontstaat er in de ruimte een zeer onaangename, misselijkmakende geur. Deze geur krijg je er niet zomaar uit. Wordt de ruimte niet op specialistische wijze gereinigd, dan blijft de lijklucht al gauw hangen. Voor het verwijderen van lijklucht hebben wij doeltreffende methoden ontwikkeld. Wij kunnen u garanderen dat er in de ruimte daarna geen spoor meer van het overlijden is te vinden.

Uitzonderlijke omstandigheden

Een overlijden van een naaste is altijd heftig en uw verdriet is vanzelfsprekend niet te vergelijken met dat van anderen. Toch maken wij bij de schoonmaak van een huis na overlijden onderscheid tussen verschillende omstandigheden. De omstandigheden maken namelijk uit voor de schoonmaak. Wij hebben ervaring met uiteenlopende situaties. Voorbeelden daarvan zijn schoonmaak van een plaats delict, schoonmaak na moord of zelfdoding, schoonmaak van hoarder woningen, en schoonmaak na onopgemerkt overlijden.

Bij dergelijke gevallen is de schoonmaak vaak nog ingewikkelder en specialistischer dan normaal gesproken.

Snel en discreet

Wij vinden het belangrijk om u niet te laten wachten. Bij schoonmaak na overlijden is snel handelen belangrijk. Zo voorkomt u verdere schade aan de woning en overlast in de buurt. Daarnaast vinden wij het belangrijk om uiterst discreet en respectvol te werk te gaan. Wij snappen de ernst en heftigheid van de situatie en willen u zoveel mogelijk ontzorgen. Daarom gaan wij zorgvuldig om met de woning en inboedel van uw dierbare. Ook zullen wij u nooit na afloop lastigvallen met reclame. 

Kosten van schoonmaak na overlijden

Leest u deze pagina omdat u overweegt een bedrijf in te schakelen om de schoonmaak van een huis na overlijden uit te voeren? Maar twijfelt u vanwege de kosten? Daar hebben wij natuurlijk begrip voor. Wij hebben echter geen standaard bedrag, omdat schoonmaak na overlijden maatwerk is. Daarom kunt u vrijblijvend met ons contact opnemen over de prijs.

Waar hangen de kosten van af?

De kosten van schoonmaak na overlijden hangen samen met een aantal factoren. Zoals: de grootte van de ruimte, het aantal meubels dat door lijkvocht en lijkgeur is aangedaan, de staat van ontbinding, de omstandigheden van het overlijden, de bronnen en intensiteit van de lijkgeur, de soort vloer en de mate waarin lijkgeur en lijkvocht in de muren en vloeren zijn getrokken. 

Spoed

Wij weten als geen ander dat hoe sneller de woning kan worden aangepakt, hoe beter. Wij kunnen meestal dezelfde of de volgende dag al ter plaatse zijn om de woning na overlijden te reinigen. We gaan graag met u in overleg over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Ook kunt u een prijsopgaaf voor het reinigen van een huis na overlijden aanvragen. Bel ons op het nummer 06-44181621. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00u – 22.00u.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.