Lijkgeur uit woning verwijderen

Nadat iemand overlijdt, gaat het lichaam over tot ontbinding. De ontbindingsfase brengt een heftige, onaangename geur met zich mee. Ook als het lichaam al is weggehaald kan de achterblijvende geur ervoor zorgen dat de woning bijna onbegaanbaar is. Wilt u lijkgeur uit een woning verwijderen? Ga vooral niet zelf aan de slag: lijkgeur uit een woning verwijderen is geen klus voor amateurs. Het is raadzaam om een team van experts in de arm te nemen. Waarom dat zo is, leggen we hieronder uit.

Het is geen eenvoudige klus om lijkgeur uit een woning te verwijderen. Meteen na het moment van overlijden begint de ontbinding en komen er lichaamsvloeistoffen en lichaamsgassen vrij. De vloeistoffen trekken in het laminaat, beton of de vloerbedekking. De gassen maken dat de geur zich door de hele ruimte verspreidt en zich aan spullen en muren hecht. Door deze combinatie van factoren is de geur hardnekkig. Om lijkgeur uit een woning te verwijderen hebben wij de meest grondige en gespecialiseerde aanpak, ontwikkeld door jaren ervaring. Wij verzekeren u van een woning vrij van lijkgeur.

De oorsprong van de lijkgeur

Voordat de lijkgeur uit een woning kan worden verwijderd is het van belang dat de bron van de lijkgeur wordt gevonden. De penetrante lijkgeur wordt veroorzaakt door een ingewikkelde samenkomst van chemische processen. Bacteriën die tijdens het leven in een lichaam aanwezig zijn, spelen na de dood een rol in het afbreken van organische verbindingen in het lichaam. Bij dit afbraakproces ontstaan stoffen als propionzuur, azijnzuur, boterzuur (bekend om zijn zeer onaangename geur) en ethanol. Onder de afbraakproducten die vrijkomen gedurende de ontbinding bevinden zich ook toxische stoffen als waterstofsulfide (gas; geur van rotte eieren) en pyridine (vloeibaar; heftige visgeur). Het is niet verwonderlijk dat het ruiken van lijkgeur een sterke walging opwekt en vaak aanzet tot overgeven. Zelf lijkgeur uit een woning verwijderen is onverstandig.
Als de oorsprong van de lijkgeur is gevonden, kan de woning veel effectiever worden gereinigd. Als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf weten we hoe we op zoek moeten gaan naar de oorsprong. Dit is des te belangrijker als het lichaam langere tijd in de woning heeft gelegen. Dan hebben lichaamsvocht en lichaamssappen immers meer tijd gehad om in de woning te trekken en is de ontbinding verder gevorderd. Deskundigheid is dan al helemaal noodzakelijk.

De risico’s van het ontbinden van een lichaam

Niet alleen de misselijkmakende geur is reden om een professioneel schoonmaakteam in te schakelen. Het ontbindingsproces van een overleden persoon zorgt ook voor serieuze gezondheidsrisico’s. De ontbinding brengt namelijk ziekteverwekkers en schadelijke bacteriën met zich mee. Daarnaast trekt het lichaam na enige tijd ongedierte aan, zoals maden, ratten en insecten. Daarom is het extra belangrijk dat u een vakkundig schoonmaakbedrijf in de arm neemt om de lijkgeur uit uw woning te verwijderen. 

Lijkgeur uit woning laten verwijderen

Kunt u wel wat hulp gebruiken voor het verwijderen van lijkgeur uit een woning? Bij ons bent u in goede handen. 

Wij raden u aan om u niet in gevaarlijke situaties te begeven, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Bij Margron hebben we de expertise: wij weten de bron van lijkgeur op te sporen, wat noodzakelijk is voor het  verwijderen van de lijkgeur uit uw woning. Wij werken met beschermende kleding en hebben de juiste hulpmiddelen om de geur grondig uit de woning te bannen. Wij zijn u graag van dienst. 

Wilt u meer informatie over het verwijderen van lijkgeur uit een woning? Neem contact met ons op. 

Wij zijn 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur te bereiken. Meestal kunnen wij uw woning al binnen 24 uur schoonmaken. U kunt ons bellen op 06 – 44 18 16 21 of u kunt ons benaderen via ons contactformulier. 

 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.