Hoarderwoning schoonmaak

Hoarding kan grote gevolgen hebben voor de bewoonbaarheid van een woning. Zit u met een hoarderwoning en heeft u hulp nodig om deze weer fijn bewoonbaar te maken? Margron Schoonmaak is dé specialist voor de schoonmaak van hoarderwoningen door heel Nederland. Wij werken veilig, voordelig en professioneel, en zorgen ervoor dat de hele woning wordt schoongemaakt, leeggehaald en hersteld. Zo kunnen u en de bewoner weer verder en kan er weer comfortabel in het huis gewoond worden. Neem direct contact op of lees verder voor meer informatie.

Wij helpen u graag!

Plaats delict laten schoonmaken? Margron staat voor u klaar! 

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Margron, uw expert in specialistische schoonmaak

Al meer dan tien jaar zijn wij bij Margron Schoonmaak gespecialiseerd in het serieuze schoonmaakwerk. Wij worden gevraagd in extreme situaties, wanneer standaard schoonmaakbedrijven niet meer voldoen. Denk aan woningen waarin langdurig een dode heeft gelegen, crime scenes en woningen die zijn aangedaan door lijkgeur. Ook in zogenaamde hoarderwoningen is een specialistische schoonmaak vaak nodig. Bij Margron hebben wij alles in huis om ook deze uitdagende klussen veilig, discreet en snel voor u uit te voeren. Als het moet kan dit zelfs dezelfde week nog, ook in het weekend.

Wat is een hoarderwoning precies?

We spreken van een hoarderwoning wanneer deze sterk vervuild is geraakt en vol staat met spullen als gevolg van een verzamelstoornis. Iemand die leidt aan verzamelwoede, het obsessief verzamelen van spullen, zal dientengevolge geen afscheid kunnen nemen van bezittingen. Hierdoor ontstaat de situatie dat het hele huis vol raakt met bezittingen. Regelmatig komen wij in huizen die helemaal vol staan met alles wat je maar kan bedenken: kranten, boeken, curiosa, oude computers en andere elektronica, fietsen, kleding, noem maar op. Eén ding hebben alle hoarderhuizen echter altijd gemeen: er is een onthoudbare situatie ontstaan die zo snel mogelijk moet worden opgelost.

Ernstige vervuiling in woningen van hoarders

In dit type woningen is het vaak een combinatie van veel spullen en psychische problematiek die tot een onhoudbare situatie leidt. Doordat woning steeds voller wordt, wordt het steeds stressvoller en moeilijker om in te woning te leven en de woning schoon te maken. Hierdoor verergeren de klachten en raakt de woning nog sneller vervuild. Ingrijpen is dan de enige oplossing. Door de vervuilde woning schoon te maken, te ontruimen en weer bewoonbaar te maken, kunnen bewoners weer opnieuw beginnen en zie je dat het snel veel beter gaat.

Wij helpen u graag!

Plaats delict laten schoonmaken? Margron staat voor u klaar! 

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Risico-inventarisatie hoarderwoningen

Het schoonmaken en ontruimen van een hoarderwoning begint bij ons altijd met een grondige inventarisatie van de risico’s. Veilig werken heeft voor ons absolute topprioriteit, en aangezien het werken in een door hoarding aangedane woning beslist niet vrij is van risico’s, is het van groot belang de gevaren goed in kaart te brengen. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de belangrijkste risico’s van werken in hoarderwoningen.

Vrijmaken van gangpaden

Wanneer we alle risico’s in kaart hebben gebracht, gaan wij goed beschermd (in speciale kleding, met respirators en veiligheidsbrillen) aan de slag. De eerste stap is meestal het vrijmaken van trappen en gangpaden, zodat wij veilig en effectief alle spullen kunnen weghalen. In de praktijk doen wij dit doorgaans door met een grote schep alle troep van de vloeren af te scheppen en af te voeren. Ook nemen wij in deze fase alvast de eerste troep mee, zoals opgestapelde vuilniszakken, kapotte keukenapparatuur en versleten vloerkleden.

Hoarderhuis reinigen en ontruimen

Wanneer de looppaden zijn vrijgemaakt, gaan we verder met het ontruimen en grondig reinigen van alle ruimtes. We halen alle meubels en andere inboedel uit de woning en zorgen dat alles netjes wordt gereinigd en gedesinfecteerd. Vaak zie je dat met het weghalen van alle spullen de meeste vervuiling al verdwenen is, maar ruimtes als de keuken, badkamer en het toilet hebben doorgaans extra aandacht nodig. En mocht het nodig zijn dan kunnen wij ook andere ruimtes grondig schoonmaken door bijvoorbeeld tapijt te reinigen of muren te ontdoen van nicotinevlekken.

Inboedel veiligstellen

Wat we bij hoarderontruimingen zien, is dat een groot deel van de inboedel eigenlijk niet meer voldoet. Maar er zijn altijd spulletjes en meubelstukken die nog prima opnieuw gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij deze na onze werkzaamheden weer terugplaatsen of desgewenst naar een opslagruimte brengen. Een alternatief is altijd schenken aan het goede doel. Wij werken hiervoor nauw samen met kringloopwinkels en woongemeenschappen.

Herstel en oplevering

Wanneer de hele woning is leeggehaald en gereinigd, kan het nodig zijn om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Ook hier kunnen wij u bij helpen. Denk aan het opnieuw schilderen van muren, het herstellen van hang- en sluitwerk en het repareren van de kraan. Wanneer wij klaar zijn met onze werkzaamheden, is de woning weer 100% geschikt om in te wonen. Klaar voor een nieuw begin voor de bestaande bewoner, of om verhuurd of verkocht te worden.

Direct een hoarderwoning laten schoonmaken

Heeft u interesse in onze specialistische schoonmaakdiensten? Wilt u meer weten over de risico’s bij hoarderwoningen of wilt u direct een offerte aanvragen voor een hoarderwoning schoonmaak? Neem dan vrijblijvend contact op met Ron Slaats, uw specialist voor het serieuze schoonmaakwerk. 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze expert Ron Slaats.